Ga naar de inhoud

We verduurzamen én werken aan veerkrachtige buurten
De afgelopen jaren hebben we in hoog tempo veel woningen verduurzaamd. Wist je dat inmiddels 92% van onze woningen een label A, B of C heeft? (januari 2023). Daarmee zijn onze huurwoningen beter geïsoleerd dan de gemiddelde woning. En zeker ten opzichte van de gemiddelde koopwoning.


We gaan in hoog tempo door
In 2023 brengen we in Apeldoorn en Zutphen opnieuw honderden woningen naar label B of beter. Dat doen we samen met onze bouwpartners Trebbe, Salverda en Talen. We plaatsen zonnepanelen, isoleren daken, gevels en vloeren en brengen HR++ glas aan. Wil je weten wanneer jouw woning aan de beurt is? Kijk dan in de onderhoudskrant van 2023. Uiteraard krijg je ook ruim van tevoren bericht als we jouw woning energiezuiniger maken.


We werken aan aardgasvrije wijken
Voor de toekomst moeten steeds minder woningen gebruikmaken van aardgas om het huis en het warmwater te verwarmen. Dat is beter voor het milieu en je portemonnee. In de wijk Kerschoten in Apeldoorn willen we daarom vanaf 2026 de woningen aansluiten op een warmtenet. De 400 woningen van Ons Huis in die wijk bereiden we momenteel voor op die verandering. Dat doen we door de woningen voor 2026 beter te isoleren. Als het nodig is vervangen we radiatoren en we maken elektrisch te koken mogelijk.


Gasloos bij nieuwbouw
Ook bij nieuwbouw gaan we voor gasloos en optimale duurzaamheid. Onlangs leverden we nieuwe gasloze appartementen en eengezinswoningen op in Zevenhuizen.


Werken aan veerkracht
Tijdens het verduurzamen spreken we graag met bewoners en partners over wat er speelt in de buurt. Zo ontdekken we waar we samen met hen aan kunnen werken voor een veerkrachtige buurt. In onze ogen is dat een omgeving waar het voor iedereen altijd prettig en veilig wonen is. Ook als de sociale omstandigheden in de tijd soms veranderen.


Meer weten over onze plannen?
Klik op de afbeelding hieronder.

Mevrouw Schreuder is blij met haar verduurzaamde woning. Lees hier haar verhaal.