Ga naar de inhoud
1

Bevestiging

Na de opzegging krijg je van ons een bevestiging. Hierin staat ook de datum waarop je de sleutels moet inleveren. En de datum waarop we langskomen voor een eerste inspectie.

2

Eerste inspectie

Op de datum die in de bevestiging stond komt een medewerker van Ons Huis bij je langs. Samen doen jullie een rondje door de woning. Je hoort welke klussen je nog moet doen voordat je de sleutel inlevert. Je krijgt dit ook overzichtelijk op papier of in je mailbox. 

3

Aan de slag

Je kunt aan de slag om de klussen te doen zoals we hebben afgesproken. Het is de bedoeling dat je de woning leeg, schoon en heel achterlaat. Dat is wel zo prettig voor de volgende bewoner van jouw woning.

4

Bezichtiging

Na de eerste inspectie zoeken wij naar een nieuwe huurder. Er kunnen dus mensen langskomen om de woning te bekijken. Dit doen we natuurlijk allemaal in goed overleg met jou.

5

Spullen achterlaten?

Als de nieuwe huurder bekend is, kun je afspreken om spullen te laten staan die de nieuwe huurder wil overnemen. Denk aan laminaat, gordijnen, apparatuur, losse kasten, tuinhuisjes, etc. 

Jullie maken daar met elkaar afspraken over en vullen alles in op het overnameformulier

Is er geen nieuwe huurder bekend? Of wil de nieuwe huurder niets overnemen? Dan mag je niets in de woning achterlaten. 

6

Eindinspectie

Als je alle klussen gedaan hebt en de sleutels hebt ingeleverd, doen we de eindinspectie. We kijken of je de woning hebt achtergelaten zoals afgesproken. Zo niet, dan doen wij die klussen en krijg jij hiervan de rekening.