Ga naar de inhoud

Ga je verhuizen? Dan komt er veel op je af. Je moet je huur opzeggen en veel dingen regelen. Op deze pagina helpen we je.


Zeg de huur op tijd op
Je hebt een opzegtermijn van 1 maand. Dat betekent dat je minimaal 1 maand van tevoren aan ons doorgeeft dat je gaat verhuizen. De laatste huurdag mag op elke werkdag van de maand zijn. Dus geen zaterdag, zondag of feestdag.

Een voorbeeld:
Wil je op donderdag 6 februari verhuizen? Dan moet je dat op 6 januari (of eerder) aan ons doorgeven.


Verdien een cadeaubon
Als je de huur minimaal 2 maanden van tevoren opzegt, dan krijg je een VVV-bon van 25 euro. We zijn namelijk blij als we extra tijd hebben om een nieuwe huurder voor jouw woning te vinden. 


Huur opzeggen via Mijn Huis
Huur opzeggen gaat het makkelijkst online via Mijn Huis. Je doorloopt dan automatisch alle stappen die nodig zijn. Lukt dat niet, dan kun je ook een formulier downloaden en opsturen of je vult het webformulier in:

 

Formulier huur opzeggen

Bijvoorbeeld een akte van overlijden

De opzegtermijn is één maand na ontvangst van de huuropzegging.

Vul hier je nieuwe adres gegevens in:

Adres nieuw
Woonplaats + postcode nieuw

 


Huur opgezegd, en dan?
Wat gebeurt er nadat je de huur hebt opgezegd. En wat moet je zelf nog doen? We hebben de stappen overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Bekijk ze hier.


Laat je woning netjes achter
Als je verhuist, is het belangrijk om je woning leeg, schoon en heel achter te laten. Dat is wel zo prettig voor de nieuwe bewoner. En als je de woning achterlaat zoals we hebben afgesproken, krijg je geen extra rekening van ons. Lees hier hoe je de woning achterlaat.

 

 

Een maand. En die maand gaat in als wij je opzegging binnen hebben.

Let op: de datum van opzegging kan niet in het weekend of op feestdagen vallen.

Dat ligt eraan. Als jij als enige op het huurcontract staat, hebben je medebewoner(s) geen recht op het contract. Zij moeten dan ook de woning verlaten.

Als je medebewoner(s) wel op het huurcontract staan, dan kun je het formulier beëindiging medehuurderschap invullen. Hiermee doe je afstand van het huurcontract en blijven de andere bewoner(s) op het huurcontract staan.

Als je alleen huurt wel. Staan er medehuurders op het contract? Dan moeten zij ook de opzegging ondertekenen en indienen.

Gecondoleerd met je verlies.

Kun je ons een akte van overlijden laten zien? De opzegtermijn is een maand.

Als wij je ergens mee kunnen helpen, bel ons gerust even: (055) 526 25 00.

Nee. Op de laatste huurdag lever je alle sleutels in.

Soms kruisen huuropzegging en betaling elkaar. Maar geen zorgen. Als je te veel hebt betaald, verrekenen wij dit snel weer.

Ja. Dat moet volgens de wet.

Het is ook noodzakelijk voor bijvoorbeeld de huurtoeslag en de aansluiting van energie.