Ga naar de inhoud

Om je helemaal thuis te voelen wil je misschien iets veranderen in of aan je woning. Dat snappen we. Sommige veranderingen vinden we geen probleem. Maar niet alles mag. En voor grote klussen heb je altijd vooraf schriftelijke toestemming van ons nodig. 


Welke klussen kunnen wij voor je doen?
In een aantal gevallen kun je ons inschakelen voor een verandering van je woning. Denk aan:

Soms schakelen wij een professionele (externe) partij in om de aanpassing te doen. Voor een deskundig advies kun je in elk geval bij ons terecht. Onze planvoorbereider woningverbetering spreekt graag met jou de mogelijkheden en de eventuele aanvullende kosten.


Liever zelf aan de slag?
Voor kleine klussen heb je geen toestemming nodig. Bedenk wel van tevoren van de verandering weer gemakkelijk te verwijderen is bij een verhuizing. Als je twijfelt, neem dan contact op met ons op.


Grote klussen? Vraag toestemming
Omdat we kwaliteit in onze woningen belangrijk vinden, stellen we bij grotere klussen voorwaarden. Vraag bij grotere klussen altijd van tevoren toestemming. Bijvoorbeeld bij het plaatsen van zonwering, een schuurtje of schotelantenne. Gebruik hiervoor het aanvraagformulier 

Of vul de aanvraag woningverbetering  digitaal in.

Wij toetsen je aanvraag aan de volgende onderdelen:

-De verandering die aangebracht wordt moet technisch gezien aan de wettelijke voorschriften voldoen. Bijvoorbeeld of het mag van de gemeente.
-We willen graag dat er degelijke, kwalitatief goede materialen worden gebruikt in de woningen.
-De aangebrachte veranderingen moeten voldoen aan de veiligheidseisen. Daarom moet er soms een erkend installatiebedrijf ingeschakeld zijn. Bijvoorbeeld als er iets met gas of water wordt gedaan.
-Ons Huis moet de woning kunnen blijven onderhouden. Dus aangebrachte veranderingen mogen het onderhoud niet in de weg staan. Bijvoorbeeld als een aangebrachte overkapping ervoor zorgt dat wij het schilderwerk niet kunnen doen.  
-De woning moet na de aangebrachte verandering ook verhuurbaar zijn aan huurders die na u komen. Bijvoorbeeld als je kiest voor een paars zonnescherm dan kunnen wij dat afkeuren omdat het een extreme kleurkeuze is. Een grijs of blauw zonnescherm keuren wij eerder goed.
-De verandering mag geen overlast geven aan directe buren of andere omwonenden.
-De verandering moet door Ons Huis zonder beschadigingen verwijderd kunnen worden.


Veelgestelde vragen over zelf klussen:

Nee. Verbeteringen die je zelf hebt aangebracht en betaald, worden niet meegenomen in het Woningwaarderingstelsel.

Alleen als we een vergoeding hebben betaald voor de woningverbetering, telt deze verbetering mee in het Woningwaarderingstelsel. Maar hier wordt pas rekening mee gehouden wanneer er een nieuwe bewoner op jouw adres komt te wonen.

 

Voor het plaatsen van een airco hanteren wij een aircobeleid. Deze kan u vinden in de bijlage. 

 

Gerelateerde bestanden:

 

Folder zelf klussen