Ga naar de inhoud

Ons jaarverslag is af. Een verslag over een bijzonder jaar. Want dat was 2022. Waar we ons in het begin van het jaar nog druk maakten over corona, werd als snel duidelijk dat de wereld op z’n kop stond door de inval in Oekraïne.

Een enorme vluchtelingenstroom, energiecrisis, mega-inflatie, tekorten aan personeel en materiaal, de situatie in de wereld bracht van alles met zich mee. De gevolgen daarvan zijn een jaar later op vele terreinen nog steeds merkbaar.

Daarnaast was 2022 het jaar van de nationale prestatieafspraken. In dit speelveld zijn we bij Ons Huis volop bezig geweest ons aandeel in de opgaven te leveren en de doelen in het ondernemingsplan waar te maken.

We hebben in 2022 op veel vlakken ons aandeel kunnen leveren. Denk aan de verduurzaming van onze woningen waardoor bijna al onze woningen inmiddels een goed energielabel hebben. Een succesvolle aanpak die de huurders nu veel scheelt in de portemonnee.

Op het gebied van veerkracht hebben we de afgelopen jaren het onderwerp goed op de agenda gekregen en de samenwerking los getrokken. Hoewel we er daarmee nog niet zijn, is wel een belangrijke voorwaarde geschapen om de veerkracht in kwetsbare wijken te verbeteren.

Maar er is in 2022 veel meer gedaan. Ons jaarverslag laat dat prachtig zien. En in een tijd waarin de crisissen over elkaar heen buitelen, ben ik trots dat we een goede bijdrage kunnen leveren een veerkrachtige wijken in Apeldoorn en Zutphen.

Arjen Jongstra