Ga naar de inhoud

Ons Huis verhuurt vooral sociale huurwoningen. Is een woning te huur, dan vind je deze niet op deze website, maar altijd op www.woonkeus-stedendriehoek.nl. De woningcorporaties uit deze regio plaatsen hier hun woningen.


Stap 1 = inschrijven
Om te kunnen reageren op een sociale huurwoning moet je ingeschreven staan bij Woonkeus Stedendriehoek. Dit kan als je 18 jaar of ouder bent. Een inschrijving kost eenmalig 30 euro. Meer over inschrijven.


Reageren op een woning
Als je ingeschreven staat, kun je reageren op woningen die bij jou passen. De meeste woningen worden toegewezen op basis van inschrijfduur. Dat betekent: hoe langer je ingeschreven staat, hoe groter de kans is op een sociale huurwoning. Hoe dat werkt zie je op deze pagina.


Veelgestelde vragen over huurwoning: hoe werkt het?

Ben je op zoek naar een sociale huurwoning in de regio Stedendriehoek? Dan kun je je bij Woonkeus Stedendriehoek inschrijven als woningzoekende. Een nieuwe inschrijving kost eenmalig € 30.

Je kunt je inschrijven als je 18 jaar of ouder bent en in het bezit bent van de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfstitel.

Sta je ingeschreven?
Dan kun je reageren op woningen die vrij komen. Je vindt deze woningen op: www.woonkeus-stedendriehoek.nl.

Staat je nog niet ingeschreven?
Dan kun je nog niet reageren op woningen. Je kunt je inschrijven op: www.woonkeus-stedendriehoek.nl.

Heb je lichamelijke problemen?
Dan kun je misschien een aangepaste woning krijgen. Je kan je melden bij de gemeente voor een Wmo-indicatie. Na beoordeling door deskundigen kun je een medische urgentie voor aangepaste woningen krijgen.

Heb je psychische problemen?
Je kunt het beste overleggen met je zorgorganisatie of hulpverleningsinstantie.

In Apeldoorn werken woningcorporaties, zorgorganisaties en de gemeente samen om mensen die intramuraal wonen te ondersteunen bij zelfstandig wonen. Dit is de Opstapregeling.

Alleen een hulpverleningsinstantie kan je hierbij helpen. Via de Opstapregeling krijg je een tijdelijk huurcontract voor maximaal twee jaar. Dit in combinatie met een aantal uren per week begeleiding. Als het goed gaat, krijg je een huurcontract voor onbepaalde tijd.

Bijna alle vrijkomende huurwoningen worden gepubliceerd. Soms moeten we een uitzondering maken en worden woningen direct toegewezen.

In de e-mail lees je hoeveel tijd je hebt om te reageren. Vergeet ook niet om bij je reactie documenten aan te leveren. Meestal hebben we die al de werkdag na de bezichtiging 's morgens vóór 10 uur nodig.