Ga naar de inhoud

Als iemand die bij je woont de woning verlaat, willen we dat graag van je weten. Als jij en je partner uit elkaar gaan of gaan scheiden, kun je het medehuurderschap beëindigen. Dat doe je zo:

  • Stuur een brief of e-mail naar ons waarin je uitlegt wie je bent, waar je woont, wie er vertrekt uit de woning en per wanneer.
  • Zorg dat er handtekeningen onder staan van jullie allebei.
  • Stuur bij scheiding een kopie mee van het echtscheidingsconvenant.


Veelgestelde vragen over scheiden:

Nee, wil je even het formulier beëindiging medehuurderschap invullen? Jij en je partner moeten dit allebei ondertekenen.

Ga je scheiden?
Dan hebben we ook een kopie van het echtscheidingsconvenant nodig.

Nee, dit kan niet. Als je de huur opzegt, moeten alle bewoners de woning verlaten. Als je medebewoner minimaal twee jaar bij je in woont, kun je wel medehuurderschap aanvragen. We bekijken per situatie of dit mogelijk is.

Dat ligt eraan. Als jij als enige op het huurcontract staat, hebben je medebewoner(s) geen recht op het contract. Zij moeten dan ook de woning verlaten.

Als je medebewoner(s) wel op het huurcontract staan, dan kun je het formulier beëindiging medehuurderschap invullen. Hiermee doe je afstand van het huurcontract en blijven de andere bewoner(s) op het huurcontract staan.

Jazeker! De opzegtermijn blijft hetzelfde als bij een normale huuropzegging. Je blijft in deze periode dus samen met de medebewoner(s) verantwoordelijk voor de woning.

Als je alleen huurt wel. Staan er medehuurders op het contract? Dan moeten zij ook de opzegging ondertekenen en indienen.

Dat is vervelend. Als je ex-partner niet wil tekenen, stuur ons dan een kopie van het echtscheidingsconvenant. Of een uitspraak van de rechter waaruit blijkt aan wie de woning is toegekend. We kijken dan wat we voor je kunnen doen.

Dat kan. Wil je zelfs het formulier voor medehuurderschap invullen? Jij en je partner moeten dit allebei ondertekenen.

Ga je scheiden?
Dan hebben we ook een kopie van het echtscheidingsconvenant nodig.