Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kleiner wonen

Graag kleiner wonen?

Ons Huis stelt momenteel samen met corporaties de Woonmensen en De Goede Woning zo’n 100 woningen beschikbaar aan senioren die graag kleiner willen wonen. De eengezinswoningen die zij achterlaten, komen vrij voor woningzoekenden die grotere woonruimte nodig hebben. En de woningen die zij vervolgens achterlaten, zijn vaak zeer geschikt voor starters!

Geïnteresseerd?

U komt in aanmerking wanneer:

  • U of uw partner 55 jaar of ouder zijn;
  • U ingeschreven staat bij Woonkeus Stedendriehoek als woningzoekende;
  • U bij verhuizing een sociale eengezins huurwoning achterlaat. Ook na uw vertrek moet uw woning nog steeds een sociale huurwoning zijn en bijvoorbeeld niet tegen een hogere huurprijs worden verhuurd. Ons Huis kan voor u nagaan of dit het geval is.

Of we u ook daadwerkelijk kunnen helpen met een woning naar wens is afhankelijk van het aanbod dat beschikbaar komt in deze periode.

Informatie

Bent u nieuwsgierig geworden? Stel dan uw vraag via het contactformulier. Dan maken we, geheel vrijblijvend, met u een afspraak om te kijken hoe en of wij u van dienst kunnen zijn.

Persoonlijke begeleiding

Wij bieden u persoonlijke ondersteuning. Wij helpen u uw woonwensen in kaart te brengen en zorgen voor begeleiding bij uw zoektocht.

Financiële ondersteuning

Als u al vele jaren in een eengezinswoning woont, betaalt u relatief gezien weinig huur. Zo kan het voorkomen dat de huurprijs van een andere kleinere woning zelfs hoger ligt dan uw huidige grote woning. Om dit te voorkomen, geven we u in dat geval een korting op de huurprijs. Deze korting kan oplopen tot maximaal €100,- per maand.