Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Energiezuinig wonen

Ons Huis vindt betaalbaar wonen belangrijk. Dit gaat om de totale woonlasten, waaronder ook de energiekosten. Want de energiekosten beslaan een steeds groter deel van de totale woonlasten.

Ons Huis investeert daarom in energiebesparende maatregelen. En Ons Huis adviseert haar huurders om kritisch te zijn bij de keuze van een energieleverancier. Op deze pagina geven wij tips waarmee u nog meer energie kunt besparen. Dit houdt uw woonlasten betaalbaar en het is goed voor het milieu!

Energieleveranciers

Als huurder van Ons Huis dient u zelf te kiezen voor een energieleverancier voor water, elektriciteit en gas. Tenminste als er in uw wooncomplex geen collectieve voorziening aanwezig is zoals stadsverwarming. Voor water dient u zich aan te melden bij Vitens. Voor gas en elektra is de keuze aan u. Ons Huis beveelt u twee partijen aan: WoonEnergie en deA (duurzame energiecoöperatie Apeldoorn).

WoonEnergie is de enige energieleverancier in Nederland speciaal voor huurders. WoonEnergie is opgericht door meer dan driehonderd woningcorporaties met als doel: lagere energiekosten voor huurders. WoonEnergie heeft een scherp energietarief, met Top 3 prijsgarantie. Dat betekent dat deze tarieven bij de laagste drie in de markt van vergelijkbare aanbiedingen behoren. Zo weet u zeker dat u nooit te veel betaalt. Alle stroom van WoonEnergie is 100% groen, zonder extra kosten.

DeA levert echte groene energie uit Apeldoorn tegen een scherpe prijs. DeA (Duurzame energie coöperatie Apeldoorn) levert schone energie die rondom Apeldoorn is opgewekt. Het geld dat deA hiermee verdient, wordt weer in Apeldoorn besteed aan nieuwe duurzame energieprojecten. Alleen huurders uit Apeldoorn kunnen kiezen voor deA. 

Besparingstips

  • Laat diepvriesproducten in de koelkast ontdooien. De vrijgekomen koude zorgt voor koeling van de koelkast en u bespaart energie.
  • De was ophangen en laten drogen is veel goedkoper dan de was te drogen in een wasdroger. De gemiddelde kosten van een droogbeurt met de wasdroger is € 1,25.
  • Schakel uw computer geheel uit als u deze een tijd niet gebruikt.
  • Ventileer voldoende! Schone lucht laat zich gemakkelijker verwarmen dan vochtige lucht.

EnergieBespaarWijzer

Denkt u dat u al goed bezig bent met energiebesparing? Ontdek uw energiescore met de test van de EnergieBespaarWijzer van MilieuCentraal. Na het invullen ontvangt u uw EnergieScore en krijgt u adviezen voor verdere energiebesparing.