Ga naar de inhoud
Binnenkort 32 appartementen De Molen in de verhuur

Met een voorrangsregeling voor doorstromers, regulier aanbod én loting! 

Goed nieuws voor wie een huurwoning zoekt in Apeldoorn. Woningstichting Ons Huis Apeldoorn biedt in augustus in totaal 32 duurzame en betaalbare nieuwbouw appartementen in het centrum van Apeldoorn te huur aan op Woonkeus. Ons Huis verhuurt de woningen regulier. Dat betekent dat de woningen niet voor een specifieke doelgroep zijn bestemd, zoals senioren of gezinnen. Er worden alleen, zoals gangbaar is, voorwaarden gesteld aan het inkomen. Woont u op het moment in een zelfstandige sociale huurwoning in de regio Woonkeus? Dan kunt u voorrang krijgen voor een aantal van deze appartementen.   

Duurzame en betaalbare huurwoningen  

Op dit moment bouwt Van Wijnen voor Ons Huis appartementencomplex 'De Molen'. Het komt naast het appartementengebouw ‘De Silo’; tussen het pand van Omnizorg en parkeergarage Koningshaven-Centrum in. Het complex bestaat uit 32 driekamer huurappartementen verdeeld over vijf bouwlagen en twee flanken. Binnen het complex komen drie verschillende typen appartementen. Het gebouw heeft een lift en een trappenhuis in het midden van het gebouw.  

We bieden de appartementen nog deze zomer (augustus) voor verhuur aan op Woonkeus. Dit kondigen we tevoren aan op onze website en op Facebook.  

Beschrijving van de appartementen

De drie typen appartementen verschillen in grootte, indeling en huurprijs. Ze hebben allemaal twee slaapkamers, een woonkamer met open keuken met een aangrenzend het balkon. Woonkamer en balkon zitten aan de kant van het nog aan te leggen plein met openbaar groen. Alle appartementen hebben verder een badkamer met douche en een apart toilet.  

Op de begane grond zijn algemene ruimtes om de fiets te stallen. Er zijn geen aparte bergingen. De appartementen hebben energielabel A++, zijn gasloos en worden individueel verwarmd met warmtepompen.  

We adverteren de appartementen in de maand augustus op Woonkeus met huurprijzen tussen € 812,32 en € 833,17 (prijspeil juni 2024). Daar komen nog servicekosten bij. In de advertentie worden de definitieve huurprijzen genoemd.

Voor de bewoners is er een mogelijkheid om tegen gereduceerd maandtarief te parkeren in parkeergarage Koningshave. De toekomstige ingang hiervan loopt onder het appartementencomplex door.  

Naar verwachting ontvangen de toekomstige bewoners nog voor de jaarwisseling de sleutel. 

Regels bij toewijzing 

-Voorrang voor doorstromers 

Van de 32 appartementen wijst Ons Huis er 14 met voorrang toe aan woningzoekenden die een zelfstandige sociale huurwoning in de regio Woonkeus achterlaten. Deze woning moet dan wel beschikbaar komen voor verhuur, want Ons Huis geeft de voorrang om de doorstroming te bevorderen. We verwachten hiermee een verhuisketen op gang te brengen waarbij meerdere mensen – zowel starters als doorstromers - (door)verhuizen en een woning achterlaten voor een volgende nieuwe bewoner.   

-Loting 

Vier appartementen in het complex gaan we verloten. Voor deze woningen geldt 'toeval' in plaats van inschrijfduur. Iedereen die reageert, heeft evenveel kans. Na het sluiten van de advertentie wordt er door de computer geloot.  

-Reguliere toewijzing 

De overige 14 appartementen gaan we adverteren en toewijzen op basis van inschrijfduur.  

Schrijf je in bij Woonkeus Stedendriehoek

Om in aanmerking te komen voor één van deze woningen, moet je ingeschreven staan als woningzoekende bij Woonkeus Stedendriehoek. Wil je in aanmerking komen voor de voorrang voor doorstromers? Zorg er dan voor dat je huidige woonsituatie juist is ingevuld in je inschrijfgegevens op Woonkeus.