Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Onze nieuwbouwprojecten

De vraag naar een betaalbare woning is nog altijd groot. Als we de kans zien om te bouwen, dan pakken we die aan. Op dit moment bouwen we huizen in Apeldoorn, Zutphen en Warnsveld.

 

Apeldoorn - Eengezinswoningen Parade

Op de plek waar het tijdelijke winkelcentrum Anklaar heeft gestaan, komen woningen. Ons Huis bouwt hier in de wijk Zevenhuizen 43 eengezinswoningen. Alle woningen worden aangeboden met een sociale huurprijs. De bouw is eind eerste kwartaal 2022 gestart. Eind 2022 hopen we de eerste woningen te kunnen opleveren aan de nieuwe huurders. De woningen zijn al toegewezen. Meer informatie over dit project vindt u hier.

 

Apeldoorn - Appartementen Bellevue

Naast eensgezinswoningen, komen op de voormalige plek van het tijdelijke winkelcentrum Anklaar ook 2 complexen met in totaal 42 appartementen. Alle 42 met een sociale huurprijs. De allereerste bouwwerkzaamheden zijn kort voor de bouwvak van 2021 gestart. Naar verwachting worden de appartementen in het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd. Zoals gebruikelijk verloopt de verhuur via Woonkeus Stedendriehoek. Reageren op de appartementen kan nog tot zondag 2 oktober 2022. Meer informatie over dit project vindt u hier .

 

Warnsveld - Appartementencomplex Breegraven

Aan de Breegraven in Warnsveld, tegenover de Lidl, wordt een appartementencomplex gebouwd. In totaal bestaat het complex uit 24 appartementen die aangeboden worden met een sociale huurprijs. De komende tijd selecteren we een aannemer, wordt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd en werken we aan het voorlopig ontwerp. We hopen in het tweede kwartaal van 2023 te starten met de bouw. De bouwtijd van het appartementencomplex duurt ruim een jaar.

 

Apeldoorn - Appartementencomplex Havenpark

In Haven Centrum gaat Ons Huis een appartementencomplex bouwen tegen de parkeergarage aan. Van Wijnen is de ontwikkelend aannemer. Het complex krijgt 32 driekamerappartementen met een sociale huur. Naar verwachting kan de bouw in het vierde kwartaal van 2022 starten.

 

Apeldoorn – Short stay wooneenheden

Samen met gemeente Apeldoorn gaan we 30 flexibele, tijdelijke kleine gestapelde wooneenheden voor ‘spoedzoekers’ realiseren in Haven Centrum. De helft van de 30 wooneenheden is bedoeld voor jongeren t/m 22 jaar, de andere helft voor mensen vanaf 23 jaar. Daarvan hebben 5 wooneenheden ruimte voor een extra bed. De wooneenheden komen op het terrein tussen Omnizorg en de oude Ambachtsschool. Ze blijven daar ongeveer 15 jaar staan. 

We noemen deze tijdelijke woningen ‘short stay’- wooneenheden. Short stay is tijdelijk wonen in een zelfstandige woning of appartement. Deze wooneenheden verhuren we straks met een tijdelijk huurcontract (van twee of vijf jaar) aan ‘spoedzoekers’: mensen die met spoed betaalbare woonruimte nodig hebben, maar daar geen kans op maken. Bijvoorbeeld omdat ze niet of te kort staan ingeschreven als woningzoekende. Of omdat ze geen urgentie krijgen en niet terecht kunnen in een andere woonvorm. Denk aan jongeren die niet (meer) thuis kunnen wonen of mensen die door een scheiding snel woonruimte nodig hebben. Een tijdelijke huurwoning geeft hun de kans om hun leven weer op orde te brengen. Daarna kunnen ze op zoek gaan naar een oplossing voor de lange termijn. 

De gemeente en Ons Huis wijzen samen de wooneenheden toe. Een commissie beoordeelt potentiële kandidaten die worden voorgedragen door organisaties die in contact staan met de mensen die dringend behoefte hebben aan woonruimte, zoals het jongerenwerk van Stimenz, het Sociaal Wijkteam en Dak- en Thuislozenzorg Apeldoorn. Potentiële kandidaten zijn dus al bekend bij deze organisaties (of melden zich daar).  

Op de plek waar de short stay-wooneenheden komen, staan nu nog twee gebouwen van de gemeente Apeldoorn. Deze worden gesloopt. De tijdelijke wooneenheden worden direct na de sloop geplaatst. Naar verwachting krijgen de eerste bewoners begin 2023 de sleutel van hun wooneenheid.

 

Apeldoorn - Julianakwartier (afgerond)

In Apeldoorn realiseerden we nieuwbouw in het Julianakwartier. Hier is de bouw afgerond. Het gaat om 45 eengezinswoningen met een jaren '30 uitstraling op de plek waar vroeger het Juliana ziekenhuis stond. De huurwoningen zijn gasloos en hebben een duurzame warmtepompinstallatie. De woningen zijn gebouwd door aannemer Nijhuis. De woningen zijn al opgeleverd aan de bewoners. Lees meer in de verhuurbrochure.

 

Zutphen - Nieuwbouw appartementen St. Elisabeth (afgerond)

In ons woongebouw St. Elisabeth in Zutphen realiseerden we tien 10 energiezuinige nieuwbouw appartementen voor 55+’ers. Het gaat om 8 woningen met tuin op de begane grond en 2 woningen met balkon op de eerste verdieping. De woningen zijn inmiddels verhuurd. Lees meer in de verhuurbrochure.

 

Warnsveld - Bieshorstlaan & Scheurkamp (afgerond)

In Warnsveld bouwden we 15 woningen aan de Bieshorstlaan en 13 woningen aan Scheurkamp. Al deze woningen zijn ondertussen verhuurd. De 28 nieuwbouwwoningen zijn in de plaats gekomen van de 26 woningen die in 2017 zijn gesloopt. De Bieshorstlaan en Scheurkamp liggen midden in een gerenoveerde wijk en op loopafstand van winkels en openbaar vervoer. Meer informatie over de woningen vindt u in de verhuurbrochure.

 

Apeldoorn - Eengezinswoningen Zuidbroek, De Wingerd (afgerond)

Samen met Nikkels bouwbedrijf bouwde Ons Huis aan een gemengde wijk in Zuidbroek in Apeldoorn. In plan De Wingerd mixten we 34 betaalbare huurwoningen met 10 vrije sector koopwoningen. Hiermee past het project naadloos in ons streven om in de hele stad – ook op nieuwbouwlocaties – bij te dragen aan een diverse samenleving waar mensen met een verschillende achtergrond, inkomen en opleiding elkaar tegenkomen en met elkaar samenleven. De mengvorm bestaat uit woonblokken met op de kop vrije sector koopwoningen en sociale huurwoningen als tussenwoningen. Al deze huurwoningen zijn ondertussen verhuurd.

 

Passend toewijzen

Net als bij andere sociale huurwoningen, zorgen wij er bij nieuwbouw huurwoningen ook voor dat de huur aansluit bij uw inkomen en gezinsgrootte. Lees meer...