Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Energiebesparende projecten

Energiekosten beslaan een steeds groter deel van de totale woonlasten van onze huurders. Om wonen voor onze huurders betaalbaar te houden investeert Ons Huis de komende jaren zo’n 10,2 miljoen euro in energiemaatregelen in huurwoningen. Daar waar mogelijk benut Ons Huis subsidies.

Projectcoördinator Jeroen Knoop van Ons Huis: “Wij willen zoveel mogelijk huurders laten profiteren van deze maatregelen. Bovendien willen we onze huizen verduurzamen én betaalbaar houden. Alle verbeteringen betekenen niet dat de huurders meer huur moeten gaan betalen. De huurprijs blijft gelijk. Het is onze ambitie dat ons woningbezit in 2020 gemiddeld het energielabel B heeft. En als we nieuwbouwwoningen realiseren worden die BENG, dat wil zeggen Bijna Energie Neutraal gebouwd."

Projecten 

In 2017 investeerde Ons Huis 2,1 miljoen aan energiebesparende projecten. Dat geld is voor ruim de helft gebruikt voor appartementen en laagbouwwoningen aan de Mauvestraat en omgeving in Apeldoorn. De woningen hadden gemiddeld energielabel D. De flats zijn naar A gegaan en de laagbouwwoningen naar energielabel B. Het werk omvatte onder meer het plaatsen van dubbel glas, het dichten van kieren en het isoleren van bergingsplafonds en de gevel. Ook kregen de algemene ruimten LED verlichting. Meest in het oog springen de zonnepanelen die op het dak zijn geplaatst. Dat geldt ook voor de 3 complexen laagbouwwoningen in de wijk De Maten waar dit jaar zonnepanelen zijn geplaatst en andere energetische werkzaamheden zijn uitgevoerd. Voor deze 3 complexen bedroeg het investeringsbedrag ruim 1 miljoen. 

De afgelopen jaren heeft Ons Huis al veel vergelijkbare werkzaamheden in Apeldoorn uitgevoerd. Zo zijn de vernieuwde appartementen aan de Lekstraat en omgeving energiezuinig gemaakt, is er werk uitgevoerd aan de appartementen aan de Hobbemalaan e.o, en staan er al een aantal jaren zonnepanelen op de appartementengebouwen aan de Calypsostraat. In Zutphen is onder meer het appartementengebouw de Riperkamp energiezuiniger gemaakt.

Ook ons kantoor

Ook in ons eigen kantoorpand letten we op de energielasten. Zo hebben we sinds kort LED verlichting. En op ons dak staan 94 zonnepanelen die zorgen voor 15 % van ons stroomverbruik (zie foto boven).