Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nieuwe locatie voor materiaaluitleen huurders

11 april 2016

Huurders van woningcorporaties de Woonmensen, De Goede Woning en Ons Huis kunnen voortaan aan de Kayersdijk 33 terecht om materialen te lenen voor buurtactiviteiten. Op donderdag 7 april werd de nieuwe locatie feestelijk geopend door Vincent van Oordt, bestuurder van de Woonmensen.

De materialenuitleen is een initiatief van de Woonmensen. Sinds 2015 doen ook De Goede Woning en Ons Huis mee en kunnen alle huurders van de drie corporaties bij de materialenuitleen terecht. Mits het een buurtactiviteit voor en door huurders betreft. Desmond Sagel, wijkbeheerder van de Woonmensen licht dit toe: “De uitleen is bedoeld om de saamhorigheid in de buurt te versterken en niet voor bijvoorbeeld iemand die thuis zijn verjaardag viert.”

Gratis uitleen aan huurders

In het afgelopen jaar werd maar liefst 70 keer gebruikgemaakt van de uitleen. Vooral tenten, tafels, stoelen, geluidsinstallatie en sport & spel zijn populair. “Alle materialen zijn gratis te lenen, maar de bezorgkosten bedragen € 25. Dit doen we om mensen te stimuleren zelf naar de loods te komen zodat we samen nog even kunnen brainstormen hoe we het buurtfeest tot een succes kunnen maken”, aldus Desmond Sagel. Op de website van de Woonmensen staat een overzicht van alle materialen en zijn alle spullen online te reserveren. Voor de organisatie van een buurtactiviteit kunnen huurders van Ons Huis ook een beroep doen op het Ons Idee fonds