Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

donderdag 23 juni 2022
nieuws-intro-picture-comment

Een feestdag voor de nieuwe bewoners van de tweede fase van nieuwbouwproject De Wingerd in de wijk Zuidbroek in Apeldoorn. Onder een stralend zonnetje ontvingen zij de huissleutels van hun nieuwe woning.

Huurders 19 nieuwbouw huurwoningen De Wingerd krijgen huissleutel

Een feestdag voor de nieuwe bewoners van de tweede fase van nieuwbouwproject De Wingerd in de wijk Zuidbroek in Apeldoorn. Onder een stralend zonnetje ontvingen zij de huissleutels van hun nieuwe woning. Ons Huis Apeldoorn leverde in totaal 19 duurzame huurwoningen aan de Van Essenweg op aan de nieuwe huurders. De woningen zijn gebouwd door Nikkels. Samen met nog 4 koopwoningen maken ze deel uit van een wijk waarin in totaal 34 betaalbare huurwoningen zijn gemengd met 10 koopwoningen.

Een woning met een tuin

De heer Balci en zijn gezin hadden geluk. Op de valreep kwamen ze in aanmerking voor een van de nieuwe woningen. Iemand anders weigerde de woning op het laatste moment. Het gezin Balci laat een flat achter, een huurwoning van De Woonmensen. Bijna dertig jaar woonde Balci er “maar ik ben blij dat ik terug kan naar Zuidbroek”, vertelt hij blij. “Ik heb er vroeger altijd gewoond en ook mijn alleenstaande moeder, broers en zussen wonen er. En een eengezinswoning met een tuin heb ik altijd gewild.” Binnenkort trekken zij in hun nieuwe woning in Zuidbriek en komt hun flat beschikbaar voor een andere woningxoekenden.

Doorstroming bevorderen

Bij de verhuring van deze tweede fase van de Wingerd pasten we voor het eerst een pilot toe om de doorstroming te bevorderen. De pilot houdt in dat we bij de toewijzing van de 19 nieuwbouw woningen voorrang gaven aan woningzoekenden die een zelfstandige sociale huurwoning achterlaten in de regio Woonkeus Stedendriehoek. We verwachten hiermee een verhuisketen op gang te brengen waarbij meerdere mensen – zowel starters als doorstromers - (door)verhuizen en een woning achterlaten voor een volgende nieuwe bewoner. Het resultaat moet de komende tijd blijken.

Toenemende vraag naar huurwoningen

Dat de vraag naar een sociale huurwoning als deze groot is, bleek toen we de 15 woningen uit de eerste fase voor verhuur aanboden via Woonkeus Stedendriehoek. Hier reageerden destijds 1.400 woningenzoekenden op. Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag blijven we ons, samen met de andere woningcorporaties in Apeldoorn, inzetten voor de nieuwbouw van sociale huurwoningen.

Betaalbaar en duurzaam

Alle 19 woningen in fase 2 van De Wingerd zijn eengezinswoningen met 3 slaapkamers en een tuin. De huurprijzen liggen onder de huurtoeslaggrens. Dat betekent dat huurders, afhankelijk van hun inkomen en huishouden, in aanmerking kunnen komen voor huurtoeslag. De woningen zijn zeer duurzaam. Ze leveren bijna evenveel energie als de bewoners verbruiken. Ze hebben vloerverwarming, zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen.

Meer informatie over de nieuwbouwprojecten van Ons Huis leest u in ons projectenoverzicht.