Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Betaalbaar wonen in Schatkamer van Zuid

19 augustus 2014

De bouw en verhuur van de 40 sociale huurwoningen van nieuwbouwproject Schatkamer van Zuid is in volle gang. De oplevering staat gepland voor dit najaar.

Schatkamer van Zuid in Apeldoorn ligt tussen de Aalscholversweg en het Apeldoorns Kanaal. Het zijn royale eengezinswoningen met 3 slaapkamers en een grote zolder. De oplevering staat gepland voor dit najaar. Uitsluitend voor huurders van Ons Huis, die ingeschreven staan als woningzoekend was er onlangs een inschrijfronde via Woonkeus Stedendriehoek. Wilt u meer weten? Download dan de brochure Schatkamer van Zuid die u hiernaast vindt.

Betaalbaarheid voorop

Om de 40 nieuwe woningen betaalbaar te houden, biedt Ons Huis de woningen 50 euro goedkoper aan. De woningen gaan daarmee 650 euro netto kosten, in plaats van 699 euro. Om de lagere huur elders terug te verdienen, gaan we twintig van de veertig woningen met voorrang toewijzen aan huurders die op dit moment al een woning van Ons Huis huren en willen verhuizen. Ons Huis mag de huur van de vrijgekomen woningen voor nieuwe huurders vervolgens optrekken en zo meer inkomsten genereren. ,,Maar ook daar blijven we zoveel mogelijk minimaal 50 euro per maand onder het maximum van 699 euro zitten’’, zo beklemtoont Maarten van Gessel, directeur-bestuurder van Ons Huis.

Inkomenseisen

Om huurders voor Schatkamer van Zuid tegen betalingsproblemen te beschermen, gaat Ons Huis voor het eerst bij sociale huurwoningen een minimuminkomen eisen. Huishoudens voor deze huurwoningen moeten uit minimaal twee personen bestaan en minimaal 25.000 euro per jaar verdienen, met een maximum van 34.085 euro. Kandidaten dienen verder een huurwoning onder de huurtoeslaggrens achter te laten. Die woning hoeft overigens niet in Apeldoorn te liggen. Alle details staan in de verhuurbrochure.

Voor informatie over het nieuwbouwproject kunt u terecht op www.schatkamervanzuid.nl.