Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Gouden regels

Als huurder van Ons Huis heeft u te maken met directe buren. Dat is levendig en gezellig, maar een nadeel kan zijn dat het soms té levendig is. Prettig samen leven kan wanneer iedereen rekening met elkaar houdt. En wanneer iedereen ook wat van elkaar kan hebben. Geven en nemen dus.

Lees de tips door in het Burenboekje en de Gouden regels hieronder. Als buren kun je elkaar helpen om de buurt leefbaar en gezellig te houden.

De Gouden regels voor ‘prettig samen leven’:

  • Zorg voor een goede relatie met uw buren. Hoe beter u iemand kent, hoe meer u van elkaar accepteert en bereid bent om rekening met elkaar te houden! Maak direct nadat u de sleutel van uw huurwoning hebt gekregen, kennis met de buren of nodig uw buren eens uit voor een kop koffie of thee.
  • Laat uw buren weten als u een feestje geeft of wanneer u gaat klussen. Buren ervaren het als minder storend als zij op de hoogte zijn. U laat zien dat u aan hen heeft gedacht en dat u probeert rekening met ze te houden.
  • Praat eerst zelf met uw buren wanneer u zich aan iets stoort, voordat u Ons Huis of een andere instantie inschakelt. Lees meer bij 'Overlast'. 

(foto: Vlindertuin)