Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Voldoende inkomen voor een sociale huurwoning

Sinds 1 januari 2016 zijn corporaties verplicht om sociale huurwoningen ‘passend’ te verhuren. Sociale huurwoningen zijn woningen met een huurprijs tot en met € 720,42 per maand (prijspeil 2019). Passend betekent: de huurprijs van de woning moet passen bij het inkomen en de grootte van het huishouden van de bewoner(s). 

Passend: huishouden en inkomen past bij de woning
Met 'passend toewijzen' wil de overheid voorkomen dat huurders met een laag inkomen in een huurwoning terecht komen die zij niet kunnen betalen. Woningzoekenden kunnen niet meer op alle woningen reageren, maar alleen op de woningen die passen bij het inkomen en de gezinsgrootte. Meer informatie over het passend toewijzen, staat op www.woonkeus-stedendriehoek.nl.

Passend toewijzen geldt alleen voor nieuwe huurovereenkomsten, niet voor bestaande contracten.

Betalingsproblemen voorkomen
Heeft u gereageerd op een sociale huurwoning van Ons Huis via Woonkeus Stedendriehoek en krijgt u deze woning toegewezen? Dan dient u onder andere een inkomensverklaring (IBRI formulier) van de Belastingdienst aan te leveren. Het kan zijn dat Ons Huis u daarna uitnodigt voor een adviesgesprek over uw woonlasten.

Blijkt in het gesprek dat er na het betalen van de huur en andere vaste lasten onvoldoende geld overblijft om van te leven, dan biedt Ons Huis u géén huurcontract aan. Het is belangrijk voor uzelf én voor Ons Huis dat u niet een te dure woning gaat huren. Wij willen voorkomen dat u in de financiële problemen komt.

 

(foto: appartementen Medea-/Normastraat)