Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Huurtoeslag

Als u een woning huurt en in verhouding tot uw inkomen veel betaalt aan huur, kunt u huurtoeslag aanvragen. Huurtoeslag is een bijdrage van de belastingdienst in de huurkosten. Of u in aanmerking komt voor huurtoeslag, hangt af van de huurprijs van de woning, uw inkomsten, uw vermogen, uw leeftijd en uw gezinssamenstelling.

Huurtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst

Bij de Belastingdienst kunt u zelf huurtoeslag aanvragen. Dit kan via de site van de Belastingdienst. U moet hiervoor wel in het bezit zijn van een DigiD code. Ook kunt u een formulier aanvragen via de gratis BelastingTelefoon, telefoonnummer (0800) 0543.

Ontvangt u al huurtoeslag van de Belastingdienst?

Wanneer u nu al huurtoeslag ontvangt voor uw huidige woning, is het noodzakelijk om elke wijziging in uw financiële situatie door te geven aan de Belastingdienst. Dit kan via de BelastingTelefoon (0800) 0543 of via de site van de Belastingdienst: www.toeslagen.nl. Ook hiervoor moet u in het bezit zijn van een DigiD code.

Proefberekening

Op de site van de Belastingdienst kunt u ook een proefberekening maken zodat u weet hoeveel huurtoeslag u voor een bepaalde woning kunt ontvangen.