Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Huur opzeggen

Gaat u verhuizen?

Zeg de huur dan op tijd op. Doe dit altijd schriftelijk minimaal 1 maand van te voren.

Zegt u minimaal 2 maanden van te voren op? Dan ontvangt u als bedankje een VVV Cadeaubon van € 25,-!

Per wanneer opzeggen?

U kunt de huur iedere dag van de maand opzeggen. De opzegdatum moet wel op een werkdag vallen.

De huur opzeggen 

  • U kunt de huur snel en eenvoudig digitaal opzeggen via 'Mijn Huis'. 
  • U kunt ook het opzeggingsformulier ingevuld en ondertekend opsturen of scannen en mailen. Het formulier vindt u hier: huuropzeggingsformulier Deze kunt u sturen naar: 
    Ons Huis, Postbus 24, 7300 AA Apeldoorn of naar info-at-onshuisapeldoorn.nl

Opzeggen bij overlijden

Als erfgenaam kunt u de huur opzeggen. Bij de opzegging hebben we dan een akte van overlijden nodig. U kunt kunt hiervoor het digitale huuropzeggingsformulier gebruiken.

Voorcontrole

Na de opzegging komt de Projectleider Mutatieonderhoud bij u langs. U loopt samen de woning door. U hoort hoe u de woning bij de eindcontrole oplevert. U ontvangt een overzicht met werkzaamheden die u moet doen. Ook hoort u wat u ter overname kunt aanbieden. 

Overnames

U kunt overnames aanbieden aan de nieuwe huurder. De nieuwe huurder moet dan bekend zijn voor de eindcontrole. Is er op de dag van de eindcontrole nog geen huurder bekend, dan levert u de woning leeg op.

Wat is ter overname?

U kunt goederen over laten nemen als vloerbedekking, keukenapparatuur, tuinhuisje enz.

De overnames noteert u op het overnameformulier. U vult dit formulier in samen met de nieuwe huurder. U ondertekent deze allebei.

Belangrijk: overname is niet verplicht. Als de nieuwe huurder geen overnames wil, haalt u ze weg.

Wat kan achterblijven?

Soms is bijvoorbeeld een keuken uitgebreid met een verlengd aanrechtblad. Of is een linoleumvloer aan de vloer gelijmd. Bij de voorcontrole hoort u of u dit soort zaken mag achterlaten.

Bezichtiging

Na de voorcontrole gaan wij op zoek naar een nieuwe huurder:

  • De woning wordt op Woonkeus Stedendriehoek aangeboden. Hierna plannen we met u een bezichtiging met maximaal 5 kandidaten.
  • De woning wordt direct aan 1 kandidaat aangeboden.

Kandidaten willen uiteraard eerst de woning bekijken voordat ze een beslissing nemen. Bij de bezichtiging is een medewerker van de afdeling Verhuur aanwezig.

Eindcontrole

Bij de eindcontrole levert u de woning leeg en schoon op. Dat betekent dat de woning klaar is voor de volgende huurder. U loopt samen met de Projectleider Mutatieonderhoud de punten van de voorcontrole na.

Heeft u overnames met de nieuwe huurder geregeld? Laat het door u beiden ondertekende  formulier bij de eindcontrole zien.

Is er iets niet in orde, dan zijn er soms (herstel)werkzaamheden nodig. De kosten die wij dan rekenen staan in dit overzicht: Herstelkosten

Meer informatie

In de brochure Huur opzeggen en opleveren van de woning vindt u meer informatie over het opzeggen van uw woning.

Mocht u nog andere vragen hebben neem dan contact met ons op. Wij zijn elke werkdag bereikbaar van 8:30 tot 17:00 uur via telefoonnummer: (055) 526 25 00 of stel uw vraag via info-at-onshuisapeldoorn.nl.