Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Huurprijs

De huurprijs voor uw woning bestaat uit de kale huur en eventuele servicekosten. Ook kunnen er andere bijkomende kosten zijn. Hoe dat precies zit, leggen we hieronder uit.

Hoe bepaalt Ons Huis de kale huurprijs voor sociale huurwoningen?

De Rijksoverheid stelt jaarlijks de maximale huurprijs per woningwaarderingspunt vast. Aan de hand hiervan en de toegekende punten aan uw woning wordt de maximaal redelijke huurprijs berekend. Maar Ons Huis houdt ook rekening met de betaalbaarheid en de beschikbaarheid van woningen voor verschillende doelgroepen. Dat betekent dat wij gemiddeld gezien minder huur vragen voor de woningen, dan is toegestaan door de Rijksoverheid.

Wat zijn servicekosten?

Servicekosten zijn kosten voor diensten die Ons Huis voor huurders laat doen in en om het woongebouw. Bijvoorbeeld de kosten voor schoonmaak, tuinonderhoud, de elektra in algemene ruimtes en de complexbeheerder. Bij sommige woningen of kamers kan het ook gaan om stookkosten. De kale huur en de servicekosten vormen samen uw totale huurprijs of ook wel brutohuur.

Wat zijn andere bijkomende kosten?

Naast servicekosten kunt u kosten hebben voor het Servicefonds, de Glasverzekering en het Rioolreinigingscontract. U betaalt hier alleen voor als u zich hiervoor heeft aangemeld. Daarnaast is het mogelijk dat u ons een voorschot warmtekosten betaald.

Waarom betalen mijn buren voor dezelfde woning minder huur?

Dat kan verschillende redenen hebben. Misschien wonen uw buren al lang in de woning. Bij verhuizing krijgt de woning een nieuwe huurprijs. De huurprijs van uw buren kan ook verlaagd zijn om de woning bereikbaar te maken voor lagere inkomensgroepen. Verder kan het zo zijn dat uw woning aanpassingen heeft en de woning van de buren niet.

Hoe bepaalt Ons Huis de huurprijs in de vrije sector?

Huurt u bij Ons Huis een woning in de vrije sector? Dan is uw huurprijs opgebouwd op basis van marktprijzen.