Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Huuropbouw

Bij een woning huren hoort natuurlijk ook huur betalen. Maar hoe berekent Ons Huis de hoogte van de huur? En welke servicekosten komen er nog bij?

Puntensysteem en huurprijs

Sociale huurwoningen worden gewaardeerd met punten. De kwaliteit van de woning bepaalt het aantal punten. Hoe meer punten, hoe hoger de maximale huurprijs mag zijn. Uw woning wordt in punten gewaardeerd bij het ingaan van het huurcontract op basis van het Woningwaarderingstelsel (WWS).

WOZ-waarde telt mee

Met ingang van 1 oktober 2015 telt de WOZ-waarde van de sociale huurwoning mee in de puntentelling. Daarmee bepaalt de WOZ-waarde ook de maximale huur. Deze verandering geldt alleen voor zelfstandige woningen. WOZ is de afkorting van Waardering Onroerende Zaken. De WOZ-waarde is een schatting van de verkoopwaarde van de woning. Elk jaar stelt de gemeente de WOZ-waarde vast. Meer weten? Kijk op www.rijksoverheid.nl   

Wilt u weten hoeveel punten uw woning of kamer waard is? Of wilt u een proefberekening van uw maximale huurprijs maken? Doe de huurprijscheck op de site van de Huurcommissie.

Huurverhoging

De jaarlijkse huurverhoging is nodig om te kunnen bijdragen aan onderhoud en vernieuwing van woningen, buurten en wijken. De regering bepaalt hoe hoog de maximale huurstijging mag zijn. Handige informatie over huurprijzen en huurverhoging staat op www.rijksoverheid.nl

Servicekosten

Naast netto huur betaalt u iedere maand ook servicekosten. Deze bijkomende kosten betaalt u voor diensten die Ons Huis voor de huurders laat doen in en om het woongebouw. Bijvoorbeeld de kosten voor schoonmaak, tuinonderhoud, elektra algemene ruimtes en de complexbeheerder. Bij sommige woningen of kamers kan het ook gaan om stookkosten. Samen vormen de (netto) huur en de servicekosten uw totale huurprijs of brutohuur.