Woningruil

Wilt u ruilen van huurwoning met een huurder van Ons Huis of met een huurder van een andere woningcorporatie? Dat kan wanneer u minimaal twee jaar in uw huidige woning woont.

Op zoek naar woningruil?

Op de website www.woningruil.nl vindt u advertenties van mensen die hun huurwoning te ruil aanbieden. Deze landelijke woningruil website is gratis. U kunt op zoek gaan naar een advertentie of zelf een advertentie plaatsen voor woningruil.

Woningruil aanvragen?

Heeft u al een woningruil op het oog? En gaat het hierbij om een woning van Ons Huis? Dan hebben wij een aantal gegevens nodig om uw aanvraag voor woningruil te kunnen beoordelen.

Van de huurder die vertrekt uit de woning van Ons Huis vragen wij:

  • Een ingevuld ‘overnameformulier’ van Ons Huis. Daarin geeft u aan welke goederen en/of veranderingen in de woning door de nieuwe huurder worden overgenomen. Beide partijen ondertekenen het formulier.

Om te beoordelen of de nieuwe huurder de woning van Ons Huis mag huren, vragen wij:

  • Een volledig ingevuld interesseformulier woningruil.
  • Inkomensgegevens in de vorm van een recente loonstrook en een IBRI formulier. U kunt dit formulier aanvragen bij de Belastingdienst; telefoon 0800-0543 (gratis);
  • Een ingevulde Verklaring Kandidaat (deel 1) en Verhuurder (deel 2). Deel 1 is bedoeld voor de nieuwe Ons Huis huurder. Met Deel 2 verklaart de vorige verhuurder dat er geen sprake is van huurachterstand.

Wilt u meer informatie over dit proces? Neem dan contact op met Ons Huis. Wij zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (055) 526 25 00. U kunt uw vraag ook per e-mail sturen naar info-at-onshuisapeldoorn.nl.

(foto: Woningen Dorpersveld, Apeldoorn)