Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Medehuur

Als u getrouwd bent of geregistreerd partner van de hoofdhuurder, dan bent u automatisch medehuurder van de woning. Dit betekent dat u bij vertrek of overlijden van de hoofdhuurder in de woning kunt blijven wonen. U wordt dan automatisch hoofdhuurder met alle rechten en plichten uit de huurovereenkomst. Als u niet getrouwd bent, maar samenwoont met de hoofdhuurder, kunt u bij vertrek of overlijden van de hoofdhuurder niet zonder meer in de woning blijven wonen. Dit kan alleen als u medehuurder bent.

Wanneer kunt u medehuurder worden?

  • Als u twee jaar of langer een gemeenschappelijke huishouding voert;
  • Als u bij de gemeente op dat adres staat ingeschreven.

Kinderen kunnen in principe geen medehuurder worden. Uitzonderingen zijn inwonende kinderen die ouder zijn dan 35 jaar en altijd bij hun ouders hebben gewoond.

Medehuurderschap aanvragen

U kunt medehuurder worden van de woning als u samen met de hoofdhuurder schriftelijk een wijziging van het huurcontract aanvraagt. Dit verzoek ondertekent u beiden en kunt u per post opsturen naar Ons Huis, Postbus 24, 7300 AA in Apeldoorn. Of u e-mailt een scan van uw verzoek naar: info-at-onshuisapeldoorn.nl. Hiervoor kunt u dit formulier gebruiken. Wij laten u dan schriftelijk weten of dit akkoord is.

Wat heeft u nodig?

  • Een uittreksel uit het bevolkingsregister waarop vermeld staat dat u twee jaar samen woonachtig op dat adres bent. 
  • Een samenlevingscontract of een testament. 
  • Een bewijs dat u een duurzame huishouding voert; dit kan een bankafschrift zijn waaruit blijkt dat u meebetaalt aan de vaste lasten (bv. huur of gas/water/elektra, enz).

Staat uw situatie hier niet genoemd en denkt u toch in aanmerking te komen? Neem dan contact op met de afdeling Verhuur: telefoon (055) 526 25 00. Of stuur uw vraag naar info-at-onshuisapeldoorn.nl.

Medehuurderschap beëindigen

U kunt uw medehuurderschap beëindigen in het geval van een echtscheiding of relatiebreuk. Hiervoor kunt u een ondertekend verzoek per e-mail of post naar ons toesturen.

Wat heeft u nodig?

  • Schriftelijk verzoek ondertekend door beide partijen.
  • Kopie echtscheidingsconvenant (alleen bij echtscheiding)

(foto: Appartementen Beekstraat, Zutphen)