Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

St. Elisabeth, wonen met een plus

In de binnenstad van Zutphen verhuurt Ons Huis 78 appartementen aan 55 plussers in St. Elisabeth aan de Geweldigershoek. Daarnaast zijn er 24 woningen voor deze doelgroep aan de Geweldigershoek  en Dieserstraat. Ons Huis vindt het belangrijk dat mensen nu en in de toekomst graag in St. Elisabeth willen wonen. Ons Huis heeft een toekomstplan gemaakt ‘St. Elisabeth, Wonen met een Plus’.

In het plan staan ideeën over het gebouw, de directe omgeving, de zorg, de woongemeenschap en het dienstenaanbod. De gemeente Zutphen, zorgaanbieder Sutfene en een afvaardiging van bewoners hebben hierin hun inbreng gehad. 

Wat gaat er in en om het gebouw gebeuren?

Ons Huis wil St. Elisabeth beter toegankelijk maken en de uitstraling van het gebouw verbeteren. Drie onderdelen zijn hierbij belangrijk:

  1. Het terrein aan de voorzijde van St. Elisabeth opnieuw inrichten
  2. Een verbinding maken van het hoofdgebouw St. Elisabeth naar de Isendoornstraat.
  3. De inpandige gangen in het hoofdgebouw van St. Elisabeth opknappen.

De’ voorlopige’ ontwerpen over deze drie onderdelen bespreken we met de bewonerscommissie, een klankbordgroep en tijdens bewonersbijeenkomsten. De reacties gebruiken wij, waar mogelijk,  om een ‘definitief’ ontwerp te maken in de tweede helft van 2017. Als ook alle benodigde vergunningen binnen zijn kunnen we in 2018 starten met de werkzaamheden.

Wie 'plust' St. Elisabeth op? 

Op dit moment zijn we op zoek naar een partij die een bruisende ontmoetingsplek creëert in St. Elisabeth. Om organisaties de mogelijkheden te laten zien heeft Ons Huis een informatieboek gemaakt.

Sutfene huurt straks geen ruimten meer in St. Elisabeth, maar levert wel zorg

Bewoners kunnen op basis van een indicatie zorg krijgen van zorgaanbieder Sutfene. Samen met vele vrijwilligers organiseert Stutfen ook allerlei activiteiten voor de bewoners.

Sutfene huurt tot juni 2018 een deel van het gebouw (het restaurant, de grote keuken, de kantoren op de begane grond, de torenkamer en een aantal ruimtes op de eerste en tweede verdieping). Ons Huis is in gesprek met Sutfene over een andere invulling van de algemene ruimten in St. Elisabeth. Ons Huis laat dan ook nog geen ontwerpen maken. Sutfene blijft wel zorg leveren.

Vragen?

Neem gerust contact op met Veronica van Gerrevink of Dagmar van Kommer van Ons Huis. Stuur een e-mail naar info-at-onshuisapeldoorn.nl Of bel naar Ons Huis: (055)526 25 00.