Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Speur de Energieslurper

Weet u hoeveel stroom de apparaten in uw huis verbruiken? Ontdek het door mee te doen aan Speur de Energieslurper!

  • Wat zijn de grootste energieslurpers in uw huis?
  • Om welke apparaten gaat het precies?
  • Wie is er bij u thuis de grootste energieslurper?

Waarom Speur de Energieslurper?

Ons Huis vindt duurzaam wonen belangrijk. In Osseveld en Woudhuis brengen we dit jaar 144 woningen naar Energielabel A. Dat maakt het wonen betaalbaarder en comfortabeler. Met Speur de Energieslurper ontdekt u of u nog meer kunt besparen op energie. Aan deze actie, die we samen met de Hanzehogeschool organiseren, mogen al onze huurders in de wijk Woudhuis en Osseveld meedoen.

Hoe werkt het?

U krijgt van ons een koffertje waarin vier stekkers zitten. Hiermee kunt u het verbruik van verschillende apparaten eenvoudig meten. De stekker geeft in euro’s weer hoeveel het apparaat gebruikt. U houdt zelf uw bevindingen bij. Daarna wisselt u de koffer uit met uw buurtgenoten. De aftrap van Speur de Energieslurper was op woensdag 11 december, om 19.30 uur in basisschool De Regenboog. Bekijk hier de presentatie.

Oude vriezer

Michael deed in Roderwolde mee aan de actie en is enthousiast: 'Op vrijdag 17 mei ben ik gestart met meten. In de koffer zit een duidelijk beschrijving van hoe alles werkt en wat de bedoeling is. Naast vier elektriciteitsmeters zitten er ook een aantal grote bladen papier in waarop je de resultaten kunt opschrijven. Deze worden later door de Hanzehogeschool verwerkt voor hun onderzoek. Voor mijzelf was het speuren naar energieslurpers het doel. Ik was al begonnen met een eigen metertje. Een oude vriezer heeft het huis moeten verlaten, omdat deze onzuinig bleek te zijn. De nieuw aangeschafte vriezer bleek maar 15% van de oude vriezer te verbruiken. Met de meters uit de koffer ben ik in een kleine week op zoek gegaan naar nog meer slurpers. Ik heb genoeg gevonden en ook nog twee waar ik meteen wat aan heb kunnen doen. Twee vloerverwarming pompen, die dag in dag uit draaien, heb ik voorzien van een pompschakelaar waardoor het verbruik per jaar van 450 kWh naar 75 kWh per pomp is teruggebracht. Voor de toekomst staat onder andere de koelkast nog op het programma om te worden vervangen, maar dan moet die eerst stuk gaan.'

Doe mee!

Was u niet bij de aftrap, maar wilt u wel meedoen? Stuur dan een bericht met uw naam en adresgegevens naar info@onshuisapeldoorn.nl.