Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Wij verduurzamen én werken aan veerkrachtige buurten

Samen met onze partners en bewoners zijn we goed op weg met het verduurzamen van onze woningen. In 2020 had 45% van onze woningen energielabel A en was het gemiddelde van al onze woningen energielabel B. De komende jaren verbeteren we de laatste woningen naar energielabel B of beter. Zo brengen we de energielasten omlaag en zijn onze woningen straks klaar voor de toekomst.

Nog 1.300 woningen te gaan

In 2021, 2022 en 2023 brengen we in Apeldoorn en Zutphen totaal nog 1.300 woningen naar label B of beter. Dat doen we samen met onze bouwpartners Trebbe, Salverda en Talen. We plaatsen zonnepanelen, isoleren daken, gevels en vloeren en brengen HR++ glas aan.

Werken aan veerkracht

Tijdens het verduurzamen spreken we graag met bewoners en partners over wat er speelt in de buurt. Zo ontdekken we waar we samen met hen aan kunnen werken voor een veerkrachtige buurt. In onze ogen is dat een omgeving waar het voor iedereen altijd prettig en veilig wonen is, ook als de sociale omstandigheden in de tijd soms veranderen.

Meer weten? Klik op de afbeelding hieronder.

 

"Ik had veel mensen over de vloer, maar ze waren allemaal zo netjes”

Een van de huurders die al te maken kreeg met de energetische maatregelen van Ons Huis is mevrouw Schreuder. Haar woning werd in oktober 2019 op energielabel B gebracht. “Ze hebben 14 dagen lang flink huis gehouden”, grapt mevrouw Schreuder. “Ze hebben zowel de voor- als de achtergevel eruit gehaald en nieuwe kunststof kozijnen met dubbelglas teruggeplaatst. Daarnaast hebben ze de zolder opnieuw geïsoleerd met dikke platen en de vloer van isolatie voorzien.”

Merkt u daar wat van?

“Absoluut. Hiervoor was het best een tochtig huis; ik had altijd de kachel aan. Nu doe ik ‘m drie kwartier aan en het blijft gewoon lang warm. En in de zomer met die hitte net andersom: toen bleef het lekker koel in huis. De energierekening is bovendien met 50 euro per maand naar beneden gegaan. Da’s toch heerlijk?!

Heeft u veel overlast gehad van de verbouwing?

“Nou nee. Ik heb wel veel mensen over de vloer gehad maar ze waren allemaal zo aardig en netjes. Ik vond dat hele proces wel leuk eigenlijk. En die bouwvakkers waren ook niet te beroerd om na een klus zelf even de stofzuiger te pakken. Vertel maar dat ik echt heel blij en dankbaar ben dat mijn huis nu zoveel aangenamer geworden is.”

Mevrouw Schreuder voor haar energiezuinige woning
Mevrouw Schreuder voor haar energiezuinige woning