Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

WOZ-waarde telt mee in puntentelling

1 oktober 2015

Per 1 oktober 2015 gaat de WOZ-waarde van huurwoningen meetellen in de puntentelling. Daarmee bepaalt de marktwaarde van een woning mede de huurprijs. 

Enkele rubrieken uit het oude puntenstelsel, zoals 'woonvorm' en 'woonomgeving' tellen niet meer mee. Ook de aftrekpunten voor hinderlijke situaties spelen geen rol meer. De verandering geldt alleen voor zelfstandige sociale huurwoningen. Voor onzelfstandige woningen, zoals studentenkamers, blijft het puntenstelsel onveranderd. Ook voor vrije sectorwoningen blijft alles bij het oude.

Wat betekent dit voor huurders van Ons Huis?

Voor Ons Huis betekent dit dat de maximale huurprijs die wij voor een sociale huurwoning mogen vragen, iets wijzigt. Het heeft geen gevolgen voor de huur die huidige huurders betalen. Alleen als de maximale huur van een woning lager uitvalt dan de huidige netto huur, dan zullen wij per 1 oktober de huur gaan verlagen. Dit is zéér beperkt het geval. De huurders die het betreft ontvangen bericht van Ons Huis. Voor nieuwe huurders heeft de nieuwe puntentelling ook geen gevolgen. Dit omdat Ons Huis huren hanteert die (ver) onder de maximale huurprijs zit. 

Achtergrondinformatie over de wijziging van het woningwaarderingsstelsel staat op www.rijksoverheid.nl