Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vitale woongemeenschap St. Elisabeth in Zutphen

donderdag 30 maart 2017

Woensdag 29 maart werden de bewoners van wooncomplex St. Elisabeth in Zutphen in het zonnetje gezet door de directies van verhuurder Ons Huis en zorgaanbieder Sutfene. De bewoners en vrijwilligers kregen lof toegezwaaid voor hun inzet bij het project ‘vitale woongemeenschappen’. Ook werden bewoners bijgepraat over het toekomstplan voor het complex.

St. Elisabeth deed vorig jaar mee aan het experiment vitale woongemeenschappen van 'Langer Thuis'. Langer Thuis is een landelijk samenwerkingsprogramma dat kennis ontwikkelt om de zorg voor ouderen te vernieuwen. Het doel van het experiment is om een woongemeenschap vitaal te houden door de inbreng van de bewoners zelf, omwonenden én (wijk)professionals. Een ‘bruisende’ woongemeenschap is het streven. De bewoners hebben zich het afgelopen jaar hiervoor volop ingezet samen met de vrijwilligers van Sutfene en de vereniging St. Elisabeth. Officieel duurde het project een jaar, maar de activiteiten zoals het inloopcafé en de koffiebijeenkomsten voor onderlinge contacten gaan gewoon door.

Toekomstplan

Woningstichting Ons Huis verhuurt 78 appartementen aan 55 plussers in St. Elisabeth, gelegen aan de Geweldigershoek. Daanaast zijn er 24 woningen voor 55 plussers aan de Geweldigershoek en Dieserstraat. Bewoners kunnen zo nodig zorg krijgen van zorgaanbieder Sutfene. De deelname aan het experiment vitale woongemeenschappen komt voort uit het toekomstplan voor St. Elisabeth waaraan Ons Huis werkt. Het hoofdgebouw en de omgeving krijgen een kwaliteitsimpuls. Onder het toekomstplan valt ook de zorg en het dienstenaanbod. De details worden de komende maanden nog verder uitgewerkt.

Op de foto:

Arjen Jongstra, directeur-bestuurder van woningstichting Ons Huis, bedankt de bewoners van St. Elisabeth voor hun inzet bij het project ‘vitale woongemeenschappen’.