Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Waarborgsom retour

3 maart 2016

Met ingang van dit jaar betalen nieuwe huurders van Ons Huis geen waarborgsom meer. Om de regels gelijk te trekken, gaat Ons Huis aan alle huurders de waarborgsommen mét rente terugbetalen.

Om de administratieve afhandeling te spreiden, hebben we de huurders groepsgewijs een brief gestuurd. In de week van 7 maart gaan de laatste brieven de deur uit. 

De hoogte van het bedrag levert soms vragen op. Bijvoorbeeld van trouwe huurders die ooit in guldens hebben betaald en dat getal nog in hun hoofd hebben. In euro's pakt het bedrag lager uit. Sommige huurders zijn verrast omdat hun buren een ander bedrag ontvangen. Dat komt door het verschil in woonduur. En ook omdat de waarborgsommen van Ons Huis in de loop der tijd nogal varieerden. De laagste waarborgsom bij Ons Huis was ooit 25 gulden. De laatste jaren was het 150 euro. Ook de rente is variabel. Overigens keert Ons Huis rente uit terwijl we dat niet verplicht zijn. 
Huurders ontvangen niet altijd een bedrag op hun bankrekening. Als er nog een schuld open staat dan verrekent Ons Huis de waarborgsom hiermee.

Vragen?

Heeft u vragen over het terugbetalen van de waarborgsom, neem dan contact op met Ons Huis. Dat kan telefonisch op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur via telefoonnummer (055) 526 25 00.