Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

donderdag 04 april 2019
nieuws-intro-picture-comment

Op 25 maart riep de Woonbond huurders op bij hun verhuurder om huurbevriezing of -verlaging te vragen. Deze oproep is nogal ongelukkig geformuleerd. Ons Huis gaat per 1 juli geen huurbevriezing of -verlaging doorvoeren. Hier leggen we uit waarom.

Huurbevriezing?

Op 25 maart riep de Woonbond huurders op hun corporatie om huurbevriezing of -verlaging te vragen. De aanleiding hiervoor is het Sociaal Huurakkoord tussen Aedes en de Woonbond. De oproep van de Woonbond is nogal ongelukkig geformuleerd. Ons Huis gaat per 1 juli 2019 geen huurbevriezing of -verlaging doorvoeren. Hier leggen we uit waarom.

Eind december 2018 hebben de belangenvereniging Aedes en de Woonbond een Sociaal Huurakkoord afgesloten. Kernpunt daaruit is dat de gemiddelde huurverhoging niet hoger is dan de inflatie van 1,6%. Ons Huis houdt zich aan deze afspraak.

In het akkoord staat verder dat huurders in aanmerking kunnen komen voor een tijdelijke huurbevriezing (geen huurverhoging) van 1 jaar, als zij nu méér huur betalen dan voor hen maximaal te betalen is. De Woonbond heeft huurders opgeroepen hiervoor een aanvraag in te dienen bij de verhuurder. Alleen de wetswijziging die nodig is om deze afspraak uit te voeren is er nog niet. Als de nieuwe wet er is, dan houdt Ons Huis zich daar uiteraard aan. Maar per 1 juli 2019 is huurbevriezing niet mogelijk.

In het akkoord is ook opgenomen dat huurders in een sociale huurwoning met een huurprijs boven € 720,42 (prijspeil 2019) in aanmerking kunnen komen voor huurverlaging, als het inkomen onder de huurtoeslaggrens ligt. Wanneer dat bij u aan de orde is, neem dan contact op met Ons Huis.