Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sleutel voor eerste bewoners Schatkamer van Zuid

29 september 2014

Op donderdag 25 september is op feestelijke wijze de eerste sleutel overhandigd aan de nieuwe bewoners van de Schatkamer van Zuid. De woningen langs het Kanaal Zuid heeft Ons Huis samen met de Woonmensen, de provincie Gelderland en de gemeente Apeldoorn gerealiseerd.

Ons Huis en de Woonmensen hebben hun maatschappelijke taak, het realiseren van betaalbaar wonen, waar kunnen maken in de Schatkamer van Zuid. Bij de oplevering van deze eerste fase gaat het om 40 sociale huurwoningen en 14 koopwoningen. De succesvolle verkoop en verhuur is het bewijs dat de Schatkamer van Zuid een gewilde woonlocatie is. De woningen zijn gebouwd door Nijhuis Bouw B.V. uit Apeldoorn. Nog dit jaar zal de volgende fase van 14 woningen in verkoop gaan.

Betaalbaar wonen

Ons Huis streeft naar betaalbare energiezuinige huurwoningen voor de juiste doelgroep. De huurprijs heeft Ons Huis vast kunnen stellen ruim onder de maximaal toegestane prijs behorende bij een sociale huurwoning. Bij de toewijzing van de woningen heeft Ons Huis specifiek gekeken naar huishoudens van minimaal twee personen met een daarbij behorende inkomenseis.

Energiekosten maken een steeds groter deel uit van de woonlasten. De woningen hebben conform de huidige EPC-regelgeving een energielabel dat gelijkwaardig is aan A++. Dit levert de bewoners doorgaans gemiddeld een lagere energierekening op dan bij een bestaande woning in hetzelfde prijssegment.

Samenwerking

De herstructurering van de Kanaalzone is een ingewikkelde opgave. De recente crisis had effect op de beoogde plannen en de planning in de tijd. Mede dankzij de inzet en financiële middelen van de gezamenlijke partijen, de gemeente Apeldoorn en de Provincie, is dit project mogelijk gemaakt.