Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Seniorencomplex Duivenlaan

donderdag 02 november 2017

Ons Huis gaat appartementen die vrij komen in het woongebouw aan de Duivenlaan in Apeldoorn Zuid verhuren aan senioren die thuiszorg ontvangen van Thuiszorg Waalstad. 

Woonruimte voor kwetsbare groepen

Ons Huis wil als maatschappelijk betrokken woningstichting woonruimte bieden aan diverse kwetsbare groepen in de samenleving. Ons Huis werkt samen met zorginstellingen om woonvormen mogelijk te maken waarin begeleiding gegarandeerd is. Thuiszorg Waalstad is gespecialiseerd in het bieden van zorg aan ouderen met een Turkse afkomst.

De verhuurbaarheid van de kleine appartementen aan de Duivenlaan is slecht. De kleinschaligheid en rustige ligging van dit woongebouw maakt het zeer geschikt voor mensen die zorg nodig hebben. De samenwerking met Thuiszorg Waalstad past hier.

Huidige bewoners krijgen huisbezoek

Ons Huis heeft haar huurders op de hoogte gebracht tijdens een bewonersbijeenkomst op 31 oktober. Alle huurders die dat willen krijgen persoonlijk bezoek van Ons Huis om mogelijke vragen te beantwoorden. Aan zitende huurders die willen verhuizen biedt Ons Huis begeleiding bij het zoeken naar een andere woonruimte en financiële ondersteuning. Natuurlijk kunnen de huidige bewoners gewoon aan de Duivenlaan blijven wonen als ze dat graag willen.Thuiszorg Waalstad is graag bereid om de huidige huurders ook thuiszorg te bieden.  

In een reactie legt directeur-bestuurder Arjen Jongstra, uit: "Als woningstichting zijn we er voor alle doelgroepen. Natuurlijk snap ik dat de huidige bewoners verrast zijn en dat ze vragen hebben. Maar ze hoeven niet weg, ze kunnen blijven. En dan zullen ze ook ervaren dat de nieuwe bewoners gewoon goede buren zijn."

In Apeldoorn heeft Ons Huis ruim 800 seniorenwoningen waar we er op termijn 19 voor cliënten van Waalstad Thuiszorg reserveren. Het aanbod voor alle senioren van Apeldoorn die afhankelijk zijn van sociale huurwoningen blijft dus groot.

De Stentor Apeldoorn van 2 november besteedde aandacht aan dit onderwerp. Lees het artikel op de voorpagina. In het artikel in het regiokatern reageren ook onze directeur-bestuurder Arjen Jongsta en Jan Krul, beleidsmedewerker van Thuiszorg Waalstad.

Bekijk het programma Hallo Nederland van TV Max van vrijdag 3 november. Het item over de Duivenlaan start bij 4.20 minuten.