Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Renovatie 88 appartementen aan de Kil, Lek- en Rijnstraat

donderdag 22 december 2016
impressie van toekomstig gevelbeeld

Vier appartementengebouwen aan de Kil-, Lek- en Rijnstraat in Apeldoorn ondergaan momenteel een grondige renovatie. Ons Huis woningstichting past de appartementen zo aan dat ze voldoen aan de eisen van deze tijd. 

Eén van die eisen is dat de appartementen energiezuiniger worden. Energetische verbeteringen, waaronder het aanbrengen van dubbel glas, het isoleren van de kelderplafonds en het installeren van individuele CV-ketels, moeten ervoor zorgen dat de appartementen het energielabel A krijgen, in plaats van het huidige E-label. Om de appartementen aantrekkelijker te maken voor woningzoekenden worden meteen de keuken, de badkamer en het toilet grondig aangepakt. In november startte aannemer Trebbe Oost en Noord BV al met de voorbereidingen voor de renovatie.

Facelift

Ook aan de buitenkant zal de renovatie niet onopgemerkt voorbij gaan. Zo gaat Ons Huis de entrees vernieuwen en de balkonhekken aan de voorzijde vervangen. Hiervoor is deze week de omgevingsvergunning verleend. Het metselwerk wordt opgeknapt en de tussengelegen garages krijgen een facelift. Ook zal de tuin aan de zijde van Kayersdijk onder handen worden genomen. De totale renovatie gaat tot ongeveer juni 2017 duren.

Betaalbaar

Na de grondige renovatie blijft de huurprijs van de 88 appartementen ruim onder de sociale huurgrens. De vernieuwde appartementen worden aangeboden via Woonkeus Stedendriehoek. In Apeldoorn is grote behoefte aan betaalbare appartementen voor kleine huishoudens. Om die reden heeft Ons Huis de oorspronkelijke plannen voor sloop van de woongebouwen niet doorgezet. De afgelopen jaren werden de appartementen tijdelijk verhuurd. Deze tijdelijke huurders waren inmiddels allemaal verhuisd, de woningen staan nu leeg.