Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Overname bouwlocatie Spartahof Apeldoorn door BPD en Trebbe Wonen

6 november 2015

Overname woningbouwlocatie Spartahof Apeldoorn BPD en Trebbe Wonen hebben op 5 november 2015 woningbouwlocatie Spartahof in Apeldoorn overgenomen van woningcorporatie Ons Huis. Met deze verkoop is een versnelde uitvoering van dit woningbouwplan zeker gesteld.

Ons Huis heeft deze locatie verkocht om zich nog meer te kunnen richten op haar kernactiviteiten: het realiseren van goed en betaalbaar wonen in vitale buurten. Met de verkoop geeft Ons Huis invulling aan haar beleidsplan ‘Wonen Blijft’. Ook de Woningwet, die per 1 juli 2015 geldt, schrijft voor dat de corporaties zich op hun primaire taak als volkshuisvester richten. De koopwoningen in het plan voor Spartahof pasten daar niet meer bij.

Voormalige Spartafabriek

Spartahof ligt aan de Prins Willem-Alexanderlaan op de plek waar vroeger fietsenfabriek Sparta stond. Totaal zullen er circa 60 woningen komen in de varianten hoek- en tussenwoning en twee-onder-een-kap. De planvorming wordt gebaseerd op het definitieve bestemmingsplan. Naar verwachting komen de eerste woningen in 2016 in verkoop. Op een deel van de locatie staat appartementencomplex Sparta Luce dat in 2011 is uitgeroepen door de publieksjury Architectuurprijs Apeldoorn tot het mooiste nieuwe gebouw van Apeldoorn. De architectuurstijl van de resterende bebouwing wordt zorgvuldig afgestemd op Sparta Luce en de directe omgeving.

`Prachtige plek`

Maarten van Gessel, directeur-bestuurder van Ons Huis, heeft het volste vertrouwen in de bouwplannen van BPD en Trebbe Wonen voor Spartahof. Henri Schimmel, woordvoerder namens deze ontwikkelaarscombinatie: “Wij zijn verheugd dat Ons Huis ons de mogelijkheid geeft om op deze prachtige plek in Apeldoorn een woningbouwproject te mogen ontwikkelen en realiseren. Dat de overname zo goed is verlopen komt door het vertrouwen tussen betrokken partijen en het collectieve geloof in de Apeldoornse woningmarkt en deze specifieke locatie”. De overname vond plaats na een zorgvuldige verkoopprocedure begeleid door Gietema Wevers notarissen uit Apeldoorn.