Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ons Huis verkoopt 26 bouwkavels van project ’t Podium aan Reinbouw

21 december 2015

Reinbouw uit Dieren heeft 26 bouwkavels van project ’t Podium overgenomen van Ons Huis. Met deze verkoop kan dit nieuwbouwplan in de Apeldoornse wijk Zevenhuizen worden afgerond. Reinbouw gaat samen met de gemeente aan de slag om invulling te geven aan deze locatie.

Woensdag 16 december vond de overdracht plaats. Ons Huis heeft deze locatie verkocht om zich nog meer te kunnen richten op haar kernactiviteiten: het realiseren van goed en betaalbaar wonen in vitale buurten. Met de verkoop geeft Ons Huis invulling aan haar beleidsplan ‘Wonen Blijft’. Ook de Woningwet, die per 1 juli 2015 geldt, schrijft voor dat de corporaties zich op hun primaire taak als volkshuisvester richten. De koopwoningen in het plan ‘t Podium pasten daar niet meer bij.

Kavels aan de vijver

Reinbouw heeft het volste vertrouwen dat het een mooi project wordt op deze unieke locatie: nieuwbouw in een bestaande wijk met alle voorzieningen op loopafstand. Een aantal van de verkochte kavels zijn prachtig gelegen aan de vijver die het plan begrenst. Dat de overname zo goed is verlopen komt door het vertrouwen tussen betrokken partijen en het collectieve geloof in de Apeldoornse woningmarkt en deze specifieke locatie. De overname vond plaats na een zorgvuldige verkoopprocedure begeleid door Gietema Wevers uit Apeldoorn.

Stadsdeelhart Anklaar

Kenmerkend voor de locatie ’t Podium is het wonen in het groen, in een rustige, autoluwe omgeving met het nieuwe stadsdeelhart Anklaar om de hoek. De gemeente Apeldoorn werkt samen met ontwikkelaars Habion en BPD aan het vernieuwen en uitbreiden van winkelcentrum Anklaar zodat het een aantrekkelijk stadsdeelcentrum wordt voor de bewoners van Zevenhuizen en Zuidbroek. Behalve een forse winkeluitbreiding komen er een nieuw woon-zorgcomplex, medische, sociaal-culturele en zorgvoorzieningen en extra woningen. De opening van het stadsdeelhart staat gepland in de eerst helft van 2018.