Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ons Huis scoort goed in vergelijkingsonderzoek van Aedes

1 december 2015

De resultaten zijn bekend van de Aedes benchmark 2015. Dat is een onderzoek waarin de prestaties van corporaties op het gebied van klanttevredenheid en kosten voor bedrijfsvoering met elkaar worden vergeleken. Ons Huis krijgt van haar huurders een 7,8 als cijfer voor de dienstverlening (landelijk gemiddelde = 7,4). De netto bedrijfslasten zijn 873 euro per verhuureenheid per jaar (landelijk gemiddelde = 925 euro). De totale benchmarkpositie van Ons Huis is daarmee AB. Daarmee scoren we landelijk net achter de koplopers.

Lees de rapportage van Aedes met de individuele resultaten van alle deelnemende woningcorporaties. Ons Huis staat op pagina 8. 

Blijven verbeteren

Door deel te nemen aan de Aedes-benchmark wil Ons Huis een bijdrage leveren aan de transparantie van de sector. Daarnaast maakt de benchmark het mogelijk om van andere corporaties te leren en onze prestaties verder te verbeteren. 
Aan het onderzoek deden 319 woningcorporaties mee en 193.000 huurders gaven een oordeel over hun corporatie. De resultaten leiden per onderdeel tot een A, B of C score waarbij A de kopgroep is en C de staartgroep. Aan de landelijke resultaten valt op dat er in het algemeen een verbetering te zien is ten opzichte van vorig jaar. Op de website van branchevereniging Aedes staan alle documenten over de benchmark 2015.