Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nieuwe huurders Schatkamer van Zuid

18 januari 2016

Op woensdag 13 en donderdag 14 januari 2016 ontvingen de huurders van de Schatkamer van Zuid de sleutels van hun nieuwe woning. Bij de oplevering van de tweede fase van deze nieuwbouw langs het Apeldoorns Kanaal gaat het om 14 sociale huurwoningen en 18 koopwoningen. 

Ons Huis is er trots op in deze tijden te kunnen voldoen aan haar maatschappelijke taak, het realiseren van betaalbaar wonen. In navolging op de in 2014 opgeleverde woningen is hiermee de tweede fase bijna compleet. Naar verwachting worden er dit jaar ook nog 17 koopwoningen gebouwd. De succesvolle verkoop en verhuur zijn het bewijs dat de Schatkamer van Zuid een gewilde woonlocatie is. De woningen zijn gebouwd door Nijhuis Bouw B.V. uit Apeldoorn.

Betaalbaar wonen

Ons Huis streeft naar betaalbare en energiezuinige huurwoningen voor de juiste doelgroep. De huurprijs van de opgeleverde woningen ligt onder de huurtoeslaggrens. Bij de toewijzing van de woningen is specifiek gekeken naar huishoudens van minimaal twee personen, met een daarbij behorende inkomenseis. Deze huishoudens dienden daarbij een huurwoning onder de huurtoeslaggrens in de Stedendriehoek achter te laten. Energiekosten maken een steeds groter deel uit van de woonlasten. De woningen hebben een energielabel gelijkwaardig aan A++. Dit levert de bewoners doorgaans gemiddeld een lagere energierekening op.