Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Inkomensgrenzen bij woningtoewijzing

24 november 2015

Per 1 januari verandert de wet voor het toewijzen van sociale huurwoningen in Nederland. Dat zijn de woningen met een huurprijs tot € 710,68 per maand. Corporaties zijn verplicht om de woningen ‘passend’ te verhuren. Passend betekent: de huurprijs van de woning moet passen bij het inkomen en de grootte van het huishouden van de bewoner(s). Oftewel, het inkomen en de grootte van het huishouden/gezin bepalen voor welke woningen iemand in aanmerking komt.

Passend: huishouden en inkomen past bij de woning

De overheid wil met deze nieuwe regel voorkomen dat huishoudens met een laag inkomen in een huurwoning terecht komen die zij niet kunnen betalen. Met als gevolg dat er grote bedragen aan huurtoeslag nodig zijn.

Geen verhuisplannen?

Voor huurders zonder verhuisplannen verandert er niets. De nieuwe regels gelden alleen bij het aangaan van een nieuwe huurovereenkomst.

Wijziging gaat in per 1 december

Ons Huis gaat per 1 december 2015 de nieuwe regels toepassen. Vanaf dat moment kunnen woningzoekenden niet meer op alle woningen reageren, maar alleen op de woningen die passen bij het inkomen en de gezinsgrootte. Lees meer als u wilt weten voor welke woningen u in aanmerking komt. 

Woonkeus Stedendriehoek

De woonruimte verdeling in Apeldoorn en Zutphen loopt via Woonkeus Stedendriehoek. De werkwijze verandert niet. Voor meer informatie over het passend toewijzen, ga naar de website www.woonkeus-stedendriehoek.nl.