Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

dinsdag 18 april 2017

Betaalbaar wonen voor huurders met een bescheiden inkomen. Dat maakt Ons Huis mogelijk door de huur van ruim 900 sociale huurwoningen te verlagen voor huurders met een inkomen tot € 40.349. De huur van de overige sociale huurwoningen voor deze inkomensgroep stijgt slechts 0,3 procent, de inflatiefactor.

 

Huurders met lage inkomens: 0,3 % huurverhoging óf huurverlaging

Arjen Jongstra, directeur-bestuurder van Ons Huis, licht toe dat Ons Huis op deze manier de woonlasten voor een grote groep huurders betaalbaar wil houden. “Het is al langer ons beleid om een lagere huur te vragen voor een sociale huurwoning op het moment dat er een nieuwe huurder komt. Nu willen we graag dat ook ‘zittende’ huurders vanaf 1 juli de lagere huur gaan betalen die we zouden vragen als de woning nu vrijkomt. Het gaat om ruim 900 woningen. We zijn best een beetje trots dat we op deze manier inzetten op huurmatiging voor de lagere inkomens. We zijn financieel in staat om dat te doen en gebruiken die mogelijkheid!”

Inkomensafhankelijke huurverhoging

Voor huurders van een sociale huurwoning met een inkomen boven € 40.349 past Ons Huis de inkomensafhankelijke huurverhoging toe. Ons Huis vindt het gerechtvaardigd om huurders met hogere inkomens een marktconforme huur te vragen voor hun sociale huurwoning. We verhogen de huur met 3% (2,7% huurverhoging plus 0,3% inflatie). Dit is overigens een lager percentage dan het maximum dat de rijksoverheid dit jaar toestaat, te weten 4,3% (4% verhoging plus 0,3% inflatie).

Voor de vrije sectorwoningen, woningen waarvoor geen huurtoeslag mogelijk is, verhoogt Ons Huis de huur ook alleen met de inflatiefactor: 0,3%.

De huurdersbelangenvereniging Ons Woongoed adviseerde positief over het besluit van Ons Huis. 
De huurwijziging gaat in per 1 juli 2017. Alle huurders van Ons Huis in Apeldoorn en Zutphen krijgen vóór 1 mei bericht.

Lees ook de landelijke Huurkrant.