Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Huurbetaling

dinsdag 20 februari 2018
Bij de fusie tussen Woningbedrijf Warnsveld en Ons Huis bleek dat veel huurders in Warnsveld de maandelijkse huur achteraf betalen. Ons Huis wil de huur vooruit ontvangen. Deze wettelijke regel geldt ook voor onze andere huurders in Apeldoorn en Zutphen.  

Het aanpassen van het betalingsmoment kan een probleem vormen voor huurders. Daarom bieden we hulp op maat en krijgen huurders de tijd die men nodig heeft om 'in te lopen'. Huurders kregen een informatiebrief met uitleg en op 16 februari was er een inloopbijeenkomst in 't Warnshuus in Warnsveld. Bij deze inloop waren vertegenwoordigers aanwezig van de Huurders Overleg Groep en de landelijke Woonbond.

Afspraak op maat
Om vooraf te gaan betalen zijn er diverse mogelijkheden die we samen met de huurder bespreken. Het is níet zo dat huurders nu in één keer de huur voor twee maanden moeten gaan betalen. Overgens zijn er huurders die dat juist wél willen doen en op die manier in één keer inlopen. Tot dusver* hebben 108 huurders hiervoor gekozen. Met nog eens 114 huurders heeft onze afdeling Huurincasso een betalingregeling gemaakt. Bij de inloop in 't Warnshuus hebben 46 huurders zich aangemeld voor een afspraak met Huurincasso. Eventueel vindt het gesprek plaats bij de huurder thuis. Uiteindelijk is het de bedoeling dat we met iedere huurder in Warnsveld een regeling op maat afspreken.

Lees ook het artikel in de Stentor Zutphen van zaterdag 17 februari 2018 over de huurbetaling vooraf. 

* Stand van zaken 19 februari 2018.