Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

donderdag 06 juni 2019
nieuws-intro-picture-comment

Voor ons was 2018 een mooi en productief jaar. Het was het eerste jaar dat we samen met onze collega’s van Woningbedrijf Warnsveld (WBW) de schouders zetten onder onze ambities in de nieuwe fusieorganisatie. Onder het motto ‘actief en dichtbij’ werkten we met elkaar en samen met onze huurders en partners, aan betaalbare, duurzame woningen en vitale buurten. Het effect ervan merken onze huurders dagelijks. Onze huurders wonen namelijk met plezier en beoordelen ons met een 7,5.

Het jaar 2018 in vogelvlucht

Voor ons was 2018 een mooi en productief jaar. Het was het eerste jaar dat we samen met onze collega’s van Woningbedrijf Warnsveld (WBW) de schouders zetten onder onze ambities in de nieuwe fusieorganisatie. Onder het motto ‘actief en dichtbij’ werkten we met elkaar en samenmet onze huurders en partners, aan betaalbare, duurzame woningen en vitale buurten. Het effect ervan merken onze huurders dagelijks. Onze huurders wonen namelijk met plezier en beoordelen ons met een 7,5.

 

Meer betaalbare woningen

Zo kregen onze huurders bij onze jaarlijkse huurverhoging niet meer dan een inflatievolgende huurverhoging (1,4%) en voerden we geen inkomensafhankelijke huurverhoging door. We maakten onze woningen energiezuiniger, maar rekenden de aanpassingen niet door in de huurprijs. Dit alles in het voordeel van onze bewoners. Het lukte ons om voor elke huurprijscategorie het gewenste aantal woningen toe te wijzen. In totaal hadden we 454 nieuwe verhuringen in 2018. Om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan sociale huurwoningen, leverden we 109 nieuwbouwwoningen op. Dat wil zeggen, 68 (bijna) energie neutrale eengezinswoningen in Zuidbroek. En 41 eengezinswoningen in Havenpark, in het centrum van Apeldoorn.

 

Naar energielabel A of Nul op de meter

We brachten 463 woningen naar Energielabel A of Nul op de meter. Van ons totale woningbezit (5.756) heeft nu ruim een kwart Energielabel A of beter. Daarmee is Ons Huis goed op weg naar haar doelstelling van gemiddeld Energielabel B in 2020 voor Apeldoorn en 2021 voor Zutphen. In 2018 gaven we ruim 10 miljoen euro uit aan onderhoud en voerden we gemiddeld 0,74 reparatie per woning uit. Onze huurders zijn tevreden over hoe we reparatieverzoeken afhandelen. We kregen daarvoor van hen gemiddeld het cijfer 8,1. Verder gaven we per woning gemiddeld 144,84 euro uit aan leefbaarheid.

 

Stabiel en gezond

Kijken we naar ons bedrijfsresultaat, dan is te zien dat we een stabiele en gezonde corporatie zijn. Ons bedrijfsresultaat uit gewone bedrijfsvoering (voor waardeveranderingen) ging van 8,6 miljoen in 2017 naar 9,0 miljoen euro in 2018. Door marktontwikkelingen nam de waarde van ons woningbezit in 2017 af met 1,9 miljoen euro. Deze nam vervolgens in 2018 toe met ruim 70 miljoen euro. Meer lezen? Bekijk dan ons jaarverslag.

 

Wij kijken terug op een plezierig en succesvol 2018 en willen u bedanken voor uw bijdrage daarin.

 

En we verheugen ons op een nog beter 2019!

 

Arjen Jongstra

Directeur-bestuurder Ons Huis