Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

dinsdag 11 april 2017

Rond de zomer start de bouw van 68 sociale huurwoningen aan de Korrelhoed in de wijk Zuidbroek. Maandag 10 april ondertekenden de gemeente Apeldoorn en woningstichting Ons Huis hiervoor een overeenkomst.

'Go' voor bouw van 68 woningen Korrelhoed

Het nieuwbouwplan is vernoemd naar de straat Korrelhoed waaraan de woningen straks liggen. De gemeente is al gestart met de voorbereiding van de bouw. Alle 68 huizen zijn sociale huurwoningen.

Duurzame en betaalbare huurwoningen

De 68 eengezinswoningen zijn verdeeld over vier blokken van elk twee rijen woningen met veel ruimte voor groen. Het ontwerp is van MTB architecten. De woningen zijn ‘BENG’ ontworpen, dat staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouwd. Hiermee voldoen de huizen nu al aan de energie-eisen die vanaf 2021 aan woningen worden gesteld. Zo worden de huizen aangesloten op het warmtenet. “Het duurzame ontwerp, gecombineerd met een lage huurprijs, betekent betaalbaar wonen voor onze toekomstige huurders,“ aldus Arjen Jongstra, directeur-bestuurder van Ons Huis.

Planning

Van Wijnen uit Deventer gaat de woningen bouwen. De bouwtijd zal kort zijn. De oplevering van de eerste woningen staat nog dit jaar gepland. De sociale huurwoningen worden toegewezen door Woonkeus Stedendriehoek aan ingeschreven woningzoekenden. De verwachting is dat de woningen aan het einde van de zomer via de website Woonkeus Stedendriehoek aangeboden worden. 

 

Concept impressie: Korrelhoed nieuwbouw in vogelvlucht
Concept impressie: Korrelhoed nieuwbouw in vogelvlucht