Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Corporaties helpen senioren aan geschikte woonruimte

8 april 2014

De Apeldoornse woningcorporaties De Goede Woning, de Woonmensen en Ons Huis slaan ook dit jaar de handen ineen om passende woonruimte te zoeken voor senioren. Het project ‘kleiner wonen’ leverde de afgelopen jaren al de nodige verhuisbewegingen op en wordt nu verlengd tot 1 januari 2016 om nog meer mensen aan geschikte woonruimte te helpen.

Marloes Siero van de Woonmensen: “Veel senioren in grote eengezinswoningen willen graag verhuizen naar een kleinere woning. Ze hebben dan minder onderhoud aan huis en tuin en ook de energierekening valt meestal lager uit. Toch vinden ze de stap om te verhuizen vaak te groot omdat ze opzien tegen het gedoe of de kosten. Met dit project helpen we mensen en kunnen ze zelfs korting krijgen op de nieuwe huurprijs.”

Wooncarrière maken

Volgens Emma Gossink van Ons Huis snijdt het mes aan twee kanten: “Senioren die kleiner gaan wonen, laten een gezinswoning achter die betrokken kan worden door woningezoekenden die meer ruimte nodig hebben. Meestal zijn dit gezinnen. Als dit gezin op hun beurt een starterswoning achterlaat, helpen we ook starters op de woningmarkt. Met dit project kunnen mensen dus wooncarrière maken.”De Goede Woning heeft al veel huurders begeleid naar een gelijkvloerse seniorenwoning. Achteraf zeggen ze allemaal: “Dit hadden we echt veel eerder moeten doen!”

Voorwaarden

De corporaties hebben wel een aantal voorwaarden waar belangstellenden aan moeten voldoen. Zo is er een leeftijdsgrens van minimaal 55 (dit was eerst 65) en moet men bij verhuizing een eengezinswoning achterlaten in de sociale huur. Ook een inschrijving bij Woonkeus-Stedendriehoek is noodzakelijk. Meer informatie over de mogelijkheden leest u bij het project 'kleiner wonen'. Daar kunt u zich ook vrijblijvend aanmelden.