Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Complete renovatie appartementen in Apeldoorn-Zuid

14 december 2015

Ons Huis gaat vier appartementengebouwen aan de Kil, Lek- en Rijnstraat in Apeldoorn ingrijpend moderniseren en energiezuinig maken.

De huurprijs van de 88 appartementen blijft na de renovatie onder de sociale huurgrens. Door de energetische maatregelen pakken de energielasten voor de huurders straks laag uit. De oorspronkelijke plannen voor sloop en vervangende nieuwbouw had woningstichting Ons Huis door de economische crisis al eerder opgeschort. In de tussentijd werden de appartementen tijdelijk verhuurd. De veranderde woningmarkt laat zien dat er behoefte is aan betaalbare appartementen voor de groeiende doelgroep van kleine huishoudens. De sloopplannen zijn daarom herzien.

Metamorfose

De appartementen zullen een metamorfose ondergaan met modern wooncomfort als resultaat. Ook de tussengelegen garages zijn onderdeel van het renovatieplan. De huidige bewoners ontvingen onlangs van Ons Huis de officiële huuropzegging. Zij moeten vóór 1 juli 2016 de woning verlaten. Dat is overigens geen nieuws voor de huurders, die bijna allemaal over een tijdelijk huurcontract beschikken. Ook andere betrokkenen en omwonenden worden geïnformeerd over de bijgestelde plannen. Ons Huis gaat het plan nu verder voorbereiden. De werkzaamheden kunnen naar verwachting in het najaar van 2016 starten. De modernisering zal ongeveer 9 tot 10 maanden in beslag nemen.

Meer informatie voor huurders

Huurders met vragen kunnen terecht bij huismeester de heer R. Rens tijdens de spreekuren in het kantoor aan de Lekstraat 119 op maandag van 10.30 tot 11.30 uur en donderdag van 13.30 tot 14.30 uur. Er is ook een overzicht met antwoorden op veelgestelde vragen rond renovatie Lekstraat