Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Beperkte huurverhoging in 2016

2 mei 2016

Ons Huis verhoogt per 1 juli de huur van sociale huurwoningen voor mensen met een laag en middeninkomen wederom met slechts de inflatiefactor, dit jaar 0,6 procent. De huurstijging van 0,6% geldt voor huurders van een sociale huurwoning met een bruto inkomen tot € 44.360. We mogen van de rijksoverheid dit jaar een hogere huurstijging vragen, maar Ons Huis doet dat niet voor de lage en middeninkomens. Betaalbaar wonen voor deze groep huurders staat bij ons immers voorop. Het gaat om 92 procent van het totaal aantal sociale huurwoningen. De huurdersbelangenvereniging Ons Woongoed adviseerde positief over het huurbeleid van Ons Huis. 

Inkomensafhankelijke huurverhoging

Voor huurders in een sociale huurwoning met een inkomen boven € 44.360 past Ons Huis wél de hogere inkomensafhankelijke huurverhoging toe van 4,6 procent (4% huurverhoging plus 0,6% inflatie). Ons Huis vindt het gerechtvaardigd om huurders met hogere inkomens een marktconforme huur te vragen voor hun sociale huurwoning. Hierbij houdt Ons Huis overigens wel een bovengrens aan. 

Vrije sectorwoningen

Voor de vrije sectorwoningen (woningen waarvoor geen huurtoeslag mogelijk is) verhoogt Ons Huis de huur ook met de inflatiefactor: 0,6%. 

Puntenwaardering

Sociale huurwoningen worden gewaardeerd met punten. Hoe meer punten, hoe hoger de maximale huurprijs mag zijn. Bij het ingaan van het huurcontract worden het aantal punten vastgesteld. Lees meer over huuropbouw

Bezwaar maken?

Alle huurders ontvangen vóór 1 mei onze brief en toelichting over de huurverhoging. Woont u in een sociale huurwoning en bent u het niet eens met de huurverhoging? In een aantal gevallen kunt u bezwaar maken. Zo geldt de inkomensafhankelijke huurverhoging in bepaalde gevallen niet voor chronische zieken en gehandicapten. Lees meer over bezwaar maken op de website van de Rijksoverheid. U kunt ook direct het Bezwaarschrift huurverhoging downloaden. Het bezwaar dient u vóór 1 juli bij ons in te dienen.

Met vragen over de huurverhoging kunt u bellen naar Ons Huis: (055) 526 25 00.