Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Beperkte huurverhoging 2015

18 mei 2015

Per 1 juli gaan de huren omhoog. Ons Huis verhoogt dit jaar de huur voor mensen met een laag en middeninkomen slechts met 1 procent, de inflatiefactor. De huurstijging van slechts 1% geldt voor huurders van een sociale huurwoning met een bruto inkomen tot € 43.786. 

Hoewel het Rijk dit jaar een hogere huurstijging toelaat, laat Ons Huis de huurlasten voor deze groep huurders niet verder oplopen. De huurdersbelangenvereniging Ons Woongoed stemde in met het besluit van Ons Huis. Huurders ontvangen vóór 1 mei onze brief en toelichting over de huurverhoging.

Inkomensafhankelijke huurverhoging

Voor huurders in een sociale huurwoning met een inkomen boven € 43.786 past Ons Huis wél de hogere inkomensafhankelijke huurverhoging toe van 5 procent (4% huurverhoging plus 1% inflatie). Ons Huis vindt het gerechtvaardigd om huurders met hogere inkomens een marktconforme huur te vragen voor hun sociale huurwoning. Hierbij houdt Ons Huis overigens wel een bovengrens aan.

Vrije sectorwoningen

Voor de vrije sectorwoningen (woningen waarvoor geen huurtoeslag mogelijk is) verhoogt Ons Huis de huur ook met de inflatiefactor: 1%. 

Bezwaar maken?

In een aantal gevallen kunt u bezwaar maken tegen de voorgestelde huurverhoging. Zo geldt de inkomensafhankelijke huurverhoging in bepaalde gevallen niet voor chronische zieken en gehandicapten. Lees meer over bezwaar maken op de website van de Rijksoverheid. Of download direct het Bezwaarschrift huurverhoging. Met vragen kunt u bellen naar Ons Huis: (055) 526 25 00.

Inkomensafhankelijke huurverlaging aanvragen?

Is uw inkomen gedaald na een vastgestelde inkomensafhankelijke huurverhoging? Dan komt u misschien in aanmerking voor een inkomensafhankelijke huurverlaging.