Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

12 september: Dag van het Huren

31 augustus 2015

Op zaterdag 12 september a.s. vindt voor het eerst in Nederland de Dag van het Huren plaats. Op die dag laten meer dan tachtig woningcorporaties in Nederland zien waar ze dagelijks mee bezig zijn om mensen goed te kunnen laten wonen. De Goede Woning, de Woonmensen en Ons Huis hebben de handen ineengeslagen door samen iets te organiseren op verschillende locaties in Apeldoorn.

5 locaties open

De Apeldoornse corporaties willen tijdens de Dag van het Huren graag laten zien dat een woningcorporatie meer doet dan het verhuren, onderhouden en bouwen van woningen. Bijvoorbeeld het creëren van prettige buurten waarbij ontmoeting centraal staat. De corporaties hebben vijf locaties opgesteld voor informatie en/of activiteiten. Het programma op 12 september is van 11.00 tot 15.00 uur. Wie bij alle vijf locaties een stempel heeft gehaald, kan rekenen op een leuke traktatie.

Ons Huis stelt De Schatkamer van Zuid open. Bij dit nieuwbouwproject, tussen het Apeldoorns Kanaal, de Aalscholverweg en Kayersdijk, kunt u een woning bekijken en informatie krijgen over de nieuwbouw. Ook bij het multifunctionele gebouw De Graanhof (adres: De Graanhof) gaan de deuren open. Hier is het wijkontmoetingspunt De Heeze gevestigd, waar u terecht kunt voor activiteiten, ontmoeting, informatie en ondersteuning.

De Goede Woning haakt aan op Open Monumentendag (ook op 12 september) met diverse activiteiten op het Ibisplein. In het kader van het 100-jarige jubileum van deze wooncorporatie kunt u vanaf het nieuwste monument van De Goede Woning een bustour (met uitleg) volgen langs diverse monumenten. Ook is er een kleine tentoonstelling op de locatie en geeft de stadsdichter een leuke workshop.

De Woonmensen zorgt samen met vrijwilligers en zorgpartijen dat het bruist bij +Punt Orden (adres: Germanenlaan 370) met diverse activiteiten voor jong en oud. Bij het buurtrestaurant De Groene Hoven in Kerschoten (adres: Koninginnelaan 280) zorgt SU International voor een heerlijke lunch voor slechts 3 euro. 

Stempelkaart op iedere locatie

Wilt u graag alle locaties bezoeken en zo een lekker ijsje van IJssalon Swoll bij elkaar sparen? Op iedere locatie ligt een folder met stempelkaart klaar.