Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Woonfraude

Ons Huis staat voor een transparante en eerlijke verdeling van de woonruimte. Wie buiten de regels en afspraken om een woning huurt of doorverhuurt, benadeelt hier een ander mee. Daarom is de aanpak van woonfraude belangrijk. Voor de aanpak van woonfraude werkt Ons Huis samen met de gemeente, politie en andere corporaties.

Wat is woonfraude?

Onder woonfraude verstaan we alle vormen van onrechtmatige bewoning, onrechtmatig verhuur, onrechtmatig gebruik en overbewoning van de woning. Oneigenlijk gebruik van een woning, bijvoorbeeld voor hennepteelt of het dealen van drugs, is ook een vorm van woonfraude. Daarover wisselt Ons Huis ook informatie met de politie uit.

Convenant woonfraude

Heeft u een vermoeden van woonfraude? Deel dat met ons via het 'formulier woonfraude of overlast melden'. Uw melding wordt vertrouwelijk behandeld.

Wat doen we precies met meldingen van woonfraude:

  • Wij nemen iedere melding in behandeling;
  • Wij garanderen dat we vertrouwelijk met uw melding omgaan;
  • Wij geven niet door wie bij ons meldt;
  • Wij doen onderzoek naar het door u gemelde adres. Een gedegen onderzoek neemt tijd in beslag. Het kan zijn dat u niet direct verandering in de situatie waarneemt;
  • Het is van groot belang dat u zich niet anoniem meldt; wanneer wij meer informatie nodig hebben, nemen wij mogelijk contact met u op;
  • Wanneer er daadwerkelijk sprake is van woonfraude nemen wij maatregelen.

Meer informatie?

Heeft u een vraag over woonfraude? Belt u ons dan gerust op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur via telefoonnummer (055) 526 25 00.