Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Urgentie of met spoed

Door verandering in medische, financiële of sociale omstandigheden, kan het gebeuren dat u ineens op korte termijn (andere) woonruimte nodig heeft. Hoe pakt u dit aan?

De sociale huurwoningen in Apeldoorn, Warnsveld en Zutphen worden verdeeld door Woonkeus Stedendriehoek. Op basis van een aantal criteria, bijvoorbeeld inschrijfduur, krijgt u een woning toegewezen. Dit duurt waarschijnlijk te lang als u op korte termijn een woning nodig heeft. In een aantal gevallen kunt u voor een urgentieverklaring in aanmerking komen.

Urgentie alleen in nood

Voorrang voor de ene woningzoekende betekent voor de andere woningzoekende een langere wachttijd. Voorrang krijgt u dan ook niet zomaar. Een urgentieverklaring wordt alleen in bijzondere noodsituaties toegekend en alleen als u zelf geen oplossing voor uw probleem kunt vinden. Lees daarom om te beginnen de informatie over urgentie op de website van Woonkeus Stedendriehoek.

Geen urgentieverklaring? Loting-woning!

Als u snel wilt verhuizen naar een sociale huurwoning, maar niet in aanmerking komt voor een urgentie, dan kunt u zich inschrijven voor een loting-woning. Dit kan het geval zijn wanneer u voor werk hierheen moet verhuizen, bij relatiebreuk of gezinsuitbreiding. Op de website van Woonkeus Stedendriehoek leest u hoe dit precies werkt.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over ‘een huurwoning zoeken met spoed’ of heeft u andere vragen over huren via Ons Huis, belt u dan met één van onze medewerkers via (055) 526 25 00 of stuur een bericht naar info-at-onshuisapeldoorn.nl.