Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

SitemapAfdrukken

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

St. Elisabeth

In de binnenstad van Zutphen verhuurt Ons Huis 88 appartementen aan 55-plussers in St. Elisabeth; 78 sociale en 10 vrije sector huurwoningen. Daarnaast zijn er 24 woningen voor dezelfde doelgroep aan de Geweldigershoek en Dieserstraat.

In St. Elisabeth biedt Ons Huis zelfstandig en comfortabel wonen in een gezellige, vitale woongemeenschap voor 55-plussers. Huurders krijgen er veel mogelijkheden om hun buren en buurtgenoten te ontmoeten, mee te doen met activiteiten of zelf iets te organiseren.

Wijkrestaurant

In de prachtige tuin bijvoorbeeld of in de gastvrije ontmoetingsplek: het wijkrestaurant 'Geweldig!' waar huurders en wijkbewoners terecht kunnen voor een lekkere kop koffie met zelfgebakken taart of lunch, om gezellig samen een spelletje te doen of te handwerken, om rustig een boek te lezen of te werken, of gewoon voor een praatje. Daar ontmoeten jong en oud elkaar en kunnen (wijk)bewoners van betekenis zijn. Door mee te doen met (het organiseren van) activiteiten, door een ander te helpen of door een luisterend oor te bieden.

Samen met (wijk)bewoners

Samen met huurders en wijkbewoners organiseert Stichting Lokaal in het wijkrestaurant 'Geweldig!' activiteiten zoals breicafé, spelletjescafé, puzzel uur en zang- en muziekactiviteiten. Hebben (wijk)bewoners zelf een idee? Dan kunnen zij bij de vrijwilligers van Stichting Lokaal terecht om te bespreken hoe zij dit zelf of met een beetje hulp kunnen organiseren. Willen (wijk)bewoners zelf als vrijwilliger aan de slag in het wijkrestaurant? Dan kunnen ze een keertje binnenlopen of een e-mail sturen naar post@stichtinglokaal.nl.

Ruimte huren

Naast de ontmoetingsruimte met prachtig uitzicht op de tuin, kunnen ook de Kapel en de 2 Torenkamers gebruikt en gehuurd worden voor activiteiten, bijeenkomsten, workshops en vergaderingen. Ook de grote ontmoetingsruimte is buiten openingstijden beschikbaar voor verhuur. In overleg is er veel mogelijk om de bijeenkomst of activiteit te omlijsten met iets lekkers bij de koffie, een lunch of een (fris)drankje en hapje. Interesse in de mogelijkheden? Neem dan contact op via post@stichtinglokaal.nl. Vragen over wonen in St. Elisabeth? Neem gerust contact op met Ellen Soorsma van Ons Huis. Stuur een e-mail naar info@onshuisapeldoorn.nl. Of bel naar Ons Huis: (055) 526 25 00.