Ga naar de inhoud

Dinsdag 16 april takelde Bouwbedrijf Roos - in opdracht van Ons Huis Apeldoorn - de eerste Short Stay-studio’s op hun plek in Haven Centrum. Roos bouwde de prefab wooneenheden grotendeels in hun fabriek in Emmeloord. Per vrachtwagen worden ze vervoerd naar Apeldoorn. Het zijn de eerste van in totaal dertig tijdelijke betaalbare wooneenheden voor spoedzoekers. De andere studio’s worden de komende twee weken geplaatst.   

Ons Huis ontwikkelde dit plan voor dertig Short Stay-studio’s samen met gemeente Apeldoorn. De gestapelde studio's zijn bedoeld voor mensen die met spoed woonruimte nodig hebben. Zij kunnen er met een tijdelijk huurcontract wonen. Huurkandidaten worden voorgedragen door verschillende organisaties die in contact staan met mensen die dringend woonruimte nodig hebben. Zoals het Jongeren Informatie Punt van Stimenz, het Leger des Heils, Omnizorg en Stichting Dakloos Apeldoorn. We hopen dat de eerste bewoners in de zomer van 2024 in hun Short Stay-studio kunnen. 

De Short Stay-studio’s komen op het terrein tussen Omnizorg en de oude Ambachtsschool (Stationsstraat 22-28). Ze blijven daar ongeveer 15 jaar staan. 

Meer informatie over dit project is te lezen op de projectpagina Short Stay op onze website.